Κοινωνία Τελευταία Νέα

Εκδήλωση της Μητρόπολης Ξάνθης με θέμα «Η προσφορά του Ιωάννη Καποδίστρια στον αγώνα του 1821» στο Ι.Θ.Τ.Π

Στα πλαίσια του εορτασμού  των 200 ετών από την έναρξη της Επαναστάσεως του 1821 η Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης και Περιθεωρίου διοργανώνει, υπό την Αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, Επετειακή Εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (Καπναποθήκη Π), την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00.

Προσκεκλημένος της Ιεράς Μητροπόλεως είναι ο Δρ. Ιστορίας και Διδάσκων του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Δημήτριος Γεωργίου Μεταλληνός, ο οποίος θα αναπτύξει το  θέμα: «Η προσφορά του Ιωάννη Καποδίστρια στον αγώνα του 1821», το οποίο είναι λίαν πρωτότυπο αφού συνήθως η προσέγγιση στην προσωπικότητα του Καποδίστρια εστιάζεται  είτε στη συνεισφορά του στα προεπαναστατικά χρόνια, είτε στην περίοδο ως Κυβερνήτη της Ελλάδας.

Κατά την εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα. Για τη συμμετοχή σας απαιτείται κράτηση θέσεως μέσω της Γραμματείας του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Σχετικά Άρθρα