Κοινωνία Τελευταία Νέα

ΕΣΠΕΑΜ/Θ: Προσφορά αγάπης στο Παιδικό Χωριό SOS και στο Κέντρο Προστασίας Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης

Επίσκεψη αγάπης πραγματοποίησαν τα Μέλη του Διοικητικoύ Συμβουλίου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ), στο Παιδικό Χωριό SOS στη Θράκη και στο κέντρο Κέντρο Πρόνοιας Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης προσφέροντας Δωροεπιταγές για την αγορά αθλητικών ειδών, ειδών ένδυσης υπόδησης και εξοπλισμού, για τα φιλοξενούμενα παιδιά των ιδρυμάτων.

Συγκεκριμένα την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΣΠΕΑΜ/Θ αποτελούμενη από τον Γενικό Γραμματέα Συμεών Τονονίδη και τον αντιπρόσωπο της Ένωσης στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), Γιώργο Τουτζιαράκη, επισκέφθηκαν το Παιδικό Χωριό SOS στην Αλεξανδρούπολη και συναντήθηκαν με τον Διευθυντή κ. Γεώργιο Βαφέα.

Την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021ο Πρόεδρος της Ένωσης Νίκος Παναγιωτίδης, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ευάγγελο Παπαβασιλείου, τον Αναπλ. Γενικό Γραμματέα Στυλιανό Πουρναράκη και το μέλος Αθανάσιο Μητσιβέλη, επισκέφθηκαν το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης όπου και συναντήθηκαν με την Διευθύντρια του Κέντρου κα Μαρία Τέη.

Κατά τις ανωτέρω συναντήσεις τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΠΕΑΜ/Θ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις κοινωνικές υπηρεσίες και το Θεάρεστο έργο που προσφέρουν τα ανωτέρω ιδρύματα, να ξεναγηθούν στα εργαστήρια της δομής και να συνομιλήσουν με τα φιλοξενούμενα παιδιά.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η προσφορά από τα άτομα ΑΜΕΑ που φιλοξενούνται στο Κέντρο Πρόνοιας Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης, αναμνηστικών αντικειμένων που φιλοτεχνούνται από τους ίδιους, προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβοθλίου της ΕΣΠΕΑΜ/Θ.

Κάθε Παιδικό Χωριό SOS είναι μια μεγάλη οικογένεια που αγκαλιάζει με αγάπη και φροντίδα  τα παιδιά που για κάποιο λόγο δεν μπορούν να μεγαλώσουν με τους βιολογικούς τους γονείς. Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώνει με αγάπη, σεβασμό και ασφάλεια. Αυτός είναι ο κεντρικός άξονας της φιλοσοφίας στα Παιδικά Χωριά SOS.

Μια ανθρωποκεντρική αντίληψη, η οποία βασίζεται σε τέσσερις παιδαγωγικές αρχές που αποτελούν και την ουσία της λειτουργίας των Παιδικών Χωριών SOS:

Μητέρα : Το πρόσωπο που καλύπτει το μεγάλο συναισθηματικό και ψυχικό κενό που αισθάνεται το παιδί, το οποίο βρέθηκε μόνο του.

Αδέλφια : Ο καθοριστικός σύνδεσμος για την ανάπτυξη των ανθρώπινων σχέσεων. Βασική επιδίωξη η διαβίωση με τα φυσικά αδέρφια ή άλλα παιδιά.

Σπίτι : Το φυσικό καταφύγιο για κάθε παιδί. Η ζεστασιά και η ασφάλεια που αξίζει σε κάθε παιδί.

Χωριό : Η φυσική προέκταση της οικογένειας SOS. Ένα κοινωνικό περιβάλλον που επιτρέπει στα παιδιά να μεγαλώνουν με ασφάλεια και να προετοιμάζονται για την έξοδό τους στην κοινωνία.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΞΑΝΘΗΣ

Το Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης (πρώην Ψυχολογικό Κέντρο Β. Ελλάδος-Παράρτημα Ξάνθης) ανήκει στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Π.Α.Μ.Θ. από τον Ιανουάριο του 2015 και βρίσκεται στη Χρύσα Ξάνθης.

Σκοπός της δομής είναι η κοινωνική αγωγή – εκπαίδευση – επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση ενηλίκων ατόμων με νοητική υστέρηση κι άλλες διαταραχές.

Τα τμήματα, που λειτουργούν σήμερα στο Π.ΑμεΑ. Ξάνθης, είναι τα ακόλουθα:

Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής και Απασχόλησης

Τμήμα Επαγγελματικής Κατάρτισης

Τμήμα Φυσικής Αγωγής

Τμήμα Λογοθεραπείας

Συμβουλευτικός Σταθμός – Κοινωνική Υπηρεσία – Κέντρο Τεκμηρίωσης & Προώθησης στην Απασχόληση

Οικοτροφείο

Διοικητική Υπηρεσία

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  
Νικόλαος Παναγιωτίδης
 Επισμηναγός (ΤΣΕ)  
Συμεών Τονονίδης
Επιλοχίας (ΤΘ)  

Σχετικά Άρθρα