Μειονότητα Τελευταία Νέα

Η Ξάνθη είναι πολύ μακριά από λογικές «αποκλεισμών» και «διακρίσεων»

Έκπληξη προκάλεσε η «καταγγελία» του βουλευτή Ξάνθης του ΚΙΝΑΛ κ. Μπαράν Μπουρχάν στο τουίτερ, περί… «αναίτιου αποκλεισμού» των μειονοτικών βουλευτών από την κατάθεση στεφανιών στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Ξάνθης για την 102η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης.

Ο Δήμος Ξάνθης, για την αποκατάσταση της αλήθειας και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων -αλλάκαι εντυπώσεων- αναφέρει τα εξής:

Βάσει του πρωτοκόλλου που ακολουθείται στις εκδηλώσεις εορτασμού των Τοπικών Επετείων σε όλη την ελληνική επικράτεια, στεφάνι καταθέτει ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, που ορίζεται να συμμετάσχει σε αυτές, ο οποίος και εκπροσωπεί θεσμικά το ελληνικό Κοινοβούλιο. Αυτός είναι και ο λόγος που κανένας από τους τρεις βουλευτές της περιοχής μας (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) δεν κατέθεσε στεφάνι.

Εντούτοις, οι βουλευτές μπορούν, εάν το επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτήν την τόσο σημαντική όσο και συμβολική πράξη, ως εκπρόσωποι των κομμάτων τους -αρκεί βεβαίως οι πολιτικοί τους φορείς, με έγγραφό τους να έχουν ενημερώσει εγκαίρως τον Δήμο Ξάνθης.

Είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε ότι αυτό δε συνέβη…

Είναι απορίας άξιον, πώς ένας έμπειρος κοινοβουλευτικός, όπως ο κ. ΜπαράνΜπουρχάν, δε γνωρίζει αυτήν την τυπική διαδικασία, κυρίως όταν ο ίδιος έχει συμμετάσχει ως βουλευτής, σε ανάλογη εκδήλωση πέρσι, έχει παρακολουθήσει τις καταθέσεις στεφάνων από τους θεσμικούς φορείς της περιοχής μας -στους οποίους και πάλι δεν συμπεριλαμβανόταν- χωρίς, ωστόσο τότε να εκφράσει την παραμικρή διαμαρτυρία…

Καλούμε τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ να επαναπροσδιορίσει τη θέση του με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη, όπως άλλωστε εκφράζει η επέτειος-ορόσημο που γιορτάζουμε σήμερα.

Τιμώντας τους ήρωες που μας πρόσφεραν την Ελευθερία, καθώς και τους άντρες και τις γυναίκες που αγωνίστηκαν γι’ αυτήν, στον αιώνα που ακολούθησε.

Συνεχίζοντας αυτόν τον ιστορικό βηματισμό, ενωμένοι.

Χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Μακριά από παρεξηγήσεις και αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Με το βλέμμα στο μέλλον. Με πίστη, ελπίδα και δημιουργική συμπόρευση.

Χτίζοντας όλοι μαζί το αύριο, που αξίζει σε μας και τις επόμενες γενιές.

Η δήλωση του Μπουρχάν που και πέρσι δεν είχε καταθέσει στεφάνι αλλά το θυμήθηκε φέτος!!!

Ξάνθη, 4 Οκτωβρίου 2021

Παρευρεθήκαμε σήμερα για να τιμήσουμε τους πεσόντες που απελευθέρωσαν την Πόλη μας στις 4 Οκτωβρίου 1919.

Δυστυχώς, παρότι η Ξάνθη απελευθερώθηκε, φαίνεται πως χρειάζεται ακόμα πολύς δρόμος για να απαλλαγεί από συντηρητικές και αναχρονιστικές αντιλήψεις και κατεστημένα που αγγίζουν τα όρια της προσβολής σε θεσμικά κόμματα της Βουλής.

Σήμερα, οι δύο μειονοτικοί Βουλευτές του Νομού αναίτια αποκλειστήκαμε από την κατάθεση στεφάνου, σε εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Ξάνθης, αύριο τι θα ακολουθήσει;

 Χρόνια πολλά και ελεύθερα για όλους!

Σχετικά Άρθρα