Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Χωρίς παρέλαση ο εορτασμός των 102ων Ελευθέριων της Ξάνθης (το πρόγραμμα για αύριο)

Χωρίς την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση πράγμα θα πραγματοποιηθεί ο αυριανός εορτασμός των 102ων Ελευθεριών της Ξάνθης.

Δείτε το πρόγραμμα του εορταμού από τον Δήμο Ξάνθης για αύριο Δευτέρα 4 Οκτωβρίου:

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 08:30 : Έπαρση Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. Τιμές θα αποδώσει άγημα του Δ’Σ.Σ.

9:00–10:00 Η Φιλαρμονική του Δήμου Ξάνθης θα παιανίζει Θούριους και Εμβατήρια σε κεντρικές οδούς της πόλης.

10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Του Τιμίου Προδρόμου, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμoνος. Τις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα της Μητρόπολης Ξάνθης θα τιμήσουν διά της παρουσίας τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μετρών και Αθύρων κ.κ. Δημήτριος και ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Αμοιρίου κ.κ. Νικηφόρος Ηγούμενος της ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων. Εκφώνηση πανηγυρικού από τον Ηρακλή Ζωγράφο Φιλόλογο-Ιστορικό.

11:30 Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος. Κατάθεση Στεφάνων με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας, από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Δήμαρχο Ξάνθης, τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, τον Στρατηγό Διοικητή Δ΄ΣΣ, τον πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, τον Αστυνομικό Δ/ντή, το Δ/ντή Πυροσβεστικής, τον Λιμενάρχη, εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, από το Σύνδεσμο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών, το Σύνδεσμο Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Ξάνθης, τις εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις, τον Ε.Ε.Σ. Παράρτημα Ξάνθης κ.λπ. Τιμές θα αποδώσει Σαλπιγκτής του Δ’Σ.Σ.

19:00 Παρουσίαση βιβλίου της Μαργαρίτας Θεοδωράκη Με θέμα: «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού» της Μαργαρίτας Ασπασίας Θεοδωράκη, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (Καπνεργατών 9).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Η Πηνελόπη Καμπάκη Βουγιουκλή, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Δημόκριτου Πανεπιστήμιου Θράκης και η ίδια η συγγραφέας η οποία θα υπογράψει το βιβλίο της για το κοινό. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός Παναγιώτης Πετράκης.

Διευκρινίζεται πως λόγω των μέτρων για την προστασία από τον covid-19 υπάρχουν περιορισμοί στην πληρότητα και η είσοδος στην εκδήλωση είναι δυνατή μόνο με προσκλήσεις που διατίθενται αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο επιδεικνύοντας το αντίστοιχο πιστοποιητικό, σύμφωνα με τις υγειονομικές διατάξεις.

Για την συμμετοχή σας στην εκδήλωση θα πρέπει να κάνετε κράτηση στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.cityofxanthi.gr/enimerosi/nea/ekdiloseis/809-anamniseis

18:00 Υποστολή σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης Τιμές θα αποδώσει άγημα του Δ’ Σ.Σ

Σχετικά Άρθρα