Κοινωνία Τελευταία Νέα

Οι φοιτητές της Ξάνθης καταγγέλλουν την άγρια επίθεση φασιστών στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Απόφασητου Δ.Σ. του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητών Ξάνθης

Καταγγέλλουμε την άγρια επίθεση φασιστών σε κινητοποίηση Φοιτητικών Συλλόγων στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης την Τρίτη 28/09. Οι φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο σχολείο, μερικές μέρες μετά την επίθεση που δέχθηκαν φοιτητές στο ίδιο σχολείο, ενώ μοίραζαν τις αποφάσεις των συλλόγων τους για την Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στους μαθητές. Η επίθεση αυτή έγινε σε μέλη φσ που με τις αποφάσεις των συλλόγων τους αγωνίζονται απέναντι στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και που από κοινού αγωνίζονται με το μαθητικό κίνημα και την εκπαιδευτική κοινότητα για την κατάργηση της. Σαν άλλα τάγματα εφόδου, με κουκούλες, καλυμμένα χαρακτηριστικά, και σουγιάδες, ρόπαλα, κρότου λάμψης, πυρσούς, πέτρες τραυματίσανε μέλη Φοιτητικών Συλλόγων λίγες μέρες μετά την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Πρόκειται για φασιστοειδή περιθωριακά στοιχεία που καμία σχέση δεν έχουν με τους μαθητές και το μαθητικό κίνημα, έξω από τα σχολεία της Σταυρούπολης. Την επόμενη μέρα Τετάρτη 29/09 οι ΦΣ πραγματοποίησαν κινητοποίηση έξω από το σχολείο. Τότε άτομα βγήκαν στο προαύλιο και ξεκίνησαν να πετάνε πέτρες και μολότοφ προς τους φοιτητές και των κόσμο που είχε συγκεντρωθεί, σε συνέχεια των θρασύδειλων επιθέσεών τους.

 Οι μαθητές της Σταυρούπολης και της Θεσσαλονίκης τους έχουν απομονώσει στην πράξη στα σχολεία τους! Οι φοιτητικοί σύλλογοι απάντησαν δυναμικά στη θρασύδειλη επίθεση, υπερασπιζόμενοι τον κάθε συνάδελφο που παρευρέθηκε στην κινητοποίηση για να προασπίσει τον αντιφασιστικό αγώνα, σπάζοντας στην πράξη την τρομοκρατία των φασιστικών ομάδων, αποδεικνύοντας ότι ο φασισμός δεν χωράει ούτε στα σχολεία ούτε στις γειτονιές μας!

Ακόμα και ένα χρόνο μετά τη δίκη της Χρυσής Αυγής, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν έχουμε ξεμπερδέψει με το φασισμό. Πάντα θα βρίσκει χώρο να αναβιώνει σε περιόδους κρίσης και να ενισχύει τις πολιτικές που τσακίζουν τα κεκτημένα και τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, τις πολιτικές της εξαθλίωσης. Μόλις ένα χρόνο από την καταδίκη της ΧρυσήςΑυγής ως εγκληματικήςοργάνωσης, οι φασίστες ξαναβγαίνουν από τις τρύπες τους, πράγμα που δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η μάχη ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά συνεχίζεται και πρέπει συνεχώς να δυναμώνει. Είναι χρέος όλων μας να παλέψουμε έως ότου εξαφανιστεί για πάντα από την κοινωνία, τους χώρους δουλειάς, τις σχολές και τα σχολεία μας!

Γνωρίζουμε πολύ καλά το ρόλο των φασιστών στα σχολεία, τις σχολές, τις γειτονιές. Γνωρίζουμε ότι τους ενοχλεί η δράση των μαθητικών συμβουλίων, των φοιτητικών συλλόγων, όταν διεκδικούν τα δικαιώματα τους. Τους ενοχλεί η οργάνωση μας, οι συνελεύσεις μας, όταν πιστεύουμε στη δύναμη μας! Κάνουν τις πλάτες σε κάθε ευκαιρία στην πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας, δρουν θρασύδειλα ενάντια στο οργανωμένο κίνημα. Οι μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις ένα χρόνο πριν τους έστειλαν εκεί που τους αξίζει, στις τρύπες τους! Να δοθεί μαζικά και πλατιά ένα ηχηρό μήνυμα απομόνωσης του φασισμού από τα σχολεία και τις γειτονιές μας! Ειδικά σε μια περίοδο που οξύνεται η επίθεση απέναντι στα δικαιώματα μας, τη ζωή και το μέλλον μας από την κυβερνητική πολιτική.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι δεν τρομοκρατούνται! Δεν θα επιτρέψουμε στους φασίστες να σηκώσουν κεφάλι. Μέσα από το οργανωμένο κίνημα, οι φοιτητές και οι μαθητές θα βρισκόμαστε πάντα απέναντι σε αυτούς που θέλουν να σπείρουν τον σκοταδισμό και τη μισαλλοδοξία. Η πάλη ενάντια στον ρατσισμό, τον εθνικισμό και τον φασισμό είναι βαθιά ριζωμένη στους αγώνες του λαού και της νεολαίας και δεν απειλείται από τέτοια θρασύδειλα χτυπήματα. Μέσα από τους αγώνες μας, θα τους τσακίσουμε!

Κάτω τα χεριά από τους μαθητές, τους φοιτητές και την οργάνωση τους!

Καμία ανοχή και συμβιβασμός με τον φασισμό!

Καλούμε όποτε τους μαζικούς φορείς, τα σωματεία, τις ενώσεις γονέων, τις ΕΛΜΕ, να πάρουν καταδικαστικές αποφάσεις, να συμμετέχουν σε μαζική κινητοποίηση-απάντηση σε κάθε τέτοια φασιστική προσπάθεια!

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου διοργανώνουμε αντιφασιστική συναυλία στις 20:30 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο στην Κεντρική Πλατεία.

Σχετικά Άρθρα