Κοινωνία Τελευταία Νέα

Μ.Φανουράκης: με 4ήμερες εορταστικές εκδηλώσεις ο Δήμος Ξάνθης τιμά τα 102α Ελευθέρια

Από αύριο, Παρασκευή, ξεκινούν οι τετραήμερες εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος για το φετινό εορτασμό των 102ων Ελευθερίων της Ξάνθης.

Λόγω των μέτρων για τη μη εξάπλωση της πανδημίας δεν θα πραγματοποιηθεί παρέλαση, ενημερώνει ο αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Φανουράκης, ο οποίος γνωστοποίησε το σύνολο των εκδηλώσεων με τις οποίες ο Δήμος Ξάνθης, κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες της εποχής, θα τιμήσει τη φετινή επέτειο.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από αύριο το πρωί με γενικό σημαιοστολισμό και φωταγώγηση της πόλης.

Στα σχολεία όλων των βαθμίδων θα πραγματοποιηθούν ομιλίες για την απελευθέρωση.

Στις 11:00 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση το Ηρώο της πόλης και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από ολιγομελείς αντιπροσωπείες μαθητών και εκπροσώπων συλλόγων.

Στις 12:00 θα ξεκινήσει, από την πλατεία Δικαστηρίων, η ιστορική προσομοίωση του χρονικού της εισόδου του ελευθερωτή στρατού στις 4 Οκτωβρίου του 1919,  με ‘Τα βήματα της Απελευθέρωσης’ :’ η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε ανάμνηση του χρονικού της απελευθέρωσης με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και με συμμετοχή ολιγομελών αντιπροσωπειών μαθητών. Η πρώτη στάση θα γίνει στον Ι.Ν. Της Του Θεού Σοφίας, όπου θα επιδοθεί η πρώτη σημαία στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περθεωρείου. Δεύτερη στάση στη Λέσχη Φρουράς Αξιωματικών και επίδοση της δεύτερης σημαίας στον υποδιοικητή του Δ’Σ.Σ . Η τρίτη , τελευταία στάση, στο ρολόι της κεντρικής πλατείας όπου θα επιδοθεί η Τρίτη σημαία στο Δήμαρχο και θα υψωθεί στον ιστό του ρολογιού, σε ανάμνηση του Εύζωνα της 9ης Μεραρχίας που έπραξε το ίδιο την ημέρα της απελευθέρωσης’, τονίζει.

Σχετικά Άρθρα