Κύριο Θέμα Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Θετικές εξελίξεις με το 12%

  Μετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στυλιανίδη σε συνεργασία με την πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη Βουλευτή Χανίων Ντόρας Μπακογιάννη και του Βουλευτή Αθηνών Δημήτρη Καιρίδη, ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για καθυστερήσεις και προβλήματα στη διαδικασία υλοποίησης του θετικού μέτρου του 12% επιδότησης εργασιας για τις επιχειρήσεις της Θράκης και 4% της Αν. Μακεδονίας. 

  Μετά από αυτή την πρωτοβουλία προκλήθηκε σύσκεψη με τους αρμόδιους για την επίλυση του ζητήματος. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής και γενικοί Διευθυντές και χειριστές του θέματος από τα Υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας καθώς και από τον ΟΑΕΔ. Συζητήθηκαν και προτάθηκαν λύσεις για όλα τα προβλήματα και έγινε καταγραφή του τι έγινε και τι θα γίνει τις επόμενες βδομάδες, ώστε να ολοκληρωθεί πλήρως η συγκεκριμένη πολιτική θετικής διάκρισης για τη Θράκη. 

  Συγκεκριμένα έγινε σαφές από τον ΟΑΕΔ ότι υποβλήθηκαν 1131 αιτήσεις, δόθηκαν 824 εγκρίσεις και απορρίφθηκαν 107. Υπό εκκαθάριση βρίσκονται ήδη 300 στο Υπουργείο. 336 υποβλήθηκαν από τις 10 Σεπτεμβρίου σε οργανισμούς ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ, κλπ. Απομένουν 66 εκρεμμείς υποθέσεις, οι 26 με ευθύνη των επιχειρήσεων που καθυστερούν. Επίκειται η υποβολή άλλων 122, ενώ ανοιχτές απομένουν 20-30 υποθέσεις. Επίσης προωθήθηκε ήδη από τον  Υπουργό Εργασίας η απαραίτητη Υπουργική απόφαση για διευκόλυνση του συμψηφισμού. 

  Τέλος αποφασίστηκε να αντιμετωπιστεί διοικητικά ή νομοθετικά η ποινική κάλυψη των επιχειρήσεων που έχουν λόγω οφειλών προβλήματα με τη δικαιοσύνη και σχεδιάστηκε η επίλυση του ζητήματος για τις επιχειρήσεις που ενώ δεν χρωστούν για να συμψηφίσουν έχουν λαμβάνειν από το κράτος. Αποφασίστηκε και αυτό το θέμα να αντιμετωπιστεί διοικητικά ή νομοθετικά εντός του μήνα, ώστε να ολοκληρωθεί πλήρως η υλοποίηση της συγκεκριμένης πολιτικής ως το τέλος του έτους. 

  Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης μετά την υιοθέτηση της πρότασης του για διευκόλυνση και επιτάχυνση της διαδικασίας συμψηφισμού δήλωσε την ικανοποίηση του που η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός επιλύουν ένα θέμα που εκκρεμεί εδώ και 11 χρόνια. Αυτό επαναφέρει τη δικαιοσύνη έναντι της θρακιώτικης αγοράς και αποκαθιστά την αξιοπιστία και τη συνέπεια του κράτους. 

Σχετικά Άρθρα