Κοινωνία Τελευταία Νέα

Προσκλητήριο Δημάρχου Ιάσμου σε κάθε Θρακιώτη για το 1ο Φεστιβάλ Ειρήνης

Αύριο ξεκινούν οι πρώτες δράσεις και συναυλίες στο Δήμο Ιάσμου

Ένα 24ωρο πριν την έναρξη του 1ου Φεστιβάλ Ειρήνης του Δήμου Ιάσμου, ο δήμαρχος Οντέρ Μουμίν μέσω του ράδιο Χρόνος 87.5fm απηύθυνε ανοιχτό προσκλητήριο προς κάθε Θρακιώτη και Θρακιώτισσα να «αγκαλιάσει» το φεστιβάλ και να δώσει το παρόν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν 25 και 26 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στο δημοτικό γήπεδο Ιάσμου στις 25 Σεπτεμβρίου τις εκδηλώσεις θα ανοίξει ο Συνθέτης-Τραγουδοποιός και Καθηγητής Μουσικής, Χρήστος Χατζόπουλος και το συγκρότημα Βαλκανατόλια.
Τη δεύτερη μέρα στις 26 Σεπτεμβρίου θα εμφανισθούν η Γλυκερία και η Ντιλέκ Κότς.

Το φεστιβάλ είναι δωρεάν για όλους και το μόνο που απαιτείται είναι η ηλεκτρονική κράτηση του εισιτηρίου μέσω του ιστότοπου του Δήμου www.iasmos.gr, όπου οδηγεί στο www.ticketservices.gr, όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προμηθευτούν το ηλεκτρονικό τους εισιτήριο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα 2/3 των εισιτηρίων έχουν εξαντληθεί και ο δήμαρχος προέτρεψε άπαντες να προμηθευτούν έγκαιρα το εισιτήριο.

Οντ. Μουμίν: «Να καταστήσουμε τον Ίασμο ως τόπο της ειρήνης»
«Με το σύνθημα του σπουδαίου Μαχάτμα Γκάντι “δεν υπάρχει δρόμος για την Ειρήνη, η Ειρήνη είναι ο δρόμος”, μέσα σε αυτή την μικρή πρόταση αποτυπώνεται όλη η πρόταση και όλη η ιδέα μας που είχε ανακοινωθεί προεκλογικά, υπήρξε προεκλογική δέσμευση και για αυτό γίνεται πράξη φέτος», είπε προλογικά ο κος Μουμίν για το φεστιβάλ.

Απηύθυνε ένα ευρύ κάλεσμα «προς κάθε Θρακιώτη και Θρακιώτισσα, προς κάθε Ροδοπίτη και Ροδοπίτισσα να έρθουν να απολαύσουν αυτό το σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός. Να έρθουν να απολαύσουν τους καλλιτέχνες της πρώτης βραδιάς Χρήστο Χατζόπουλο, Rodopi Ensemble και Balkanatolia και την Κυριακή 26/09 την Νταρίνα, την Ντιλέκ Κότς και τη μεγάλη Γλυκερία. Να αγκαλιάσουν την ιδέα μας και με μια μεγάλη συμμετοχή και να καταστήσουμε τον Ίασμο ως τον τόπο της ειρήνης, το κέντρο της και να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα».

Όλες οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο δημοτικό γήπεδο του Ιάσμου στις 20:00 κοκ.

Υγειονομικά πρωτόκολλα και διαθεσιμότητα εισιτηρίων
Αναφορικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, ο δήμαρχος Ιάσμου πληροφόρησε πως με βάση το ΦΕΚ της Δευτέρας δεν απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού, πιστοποιητικό νόσησης ή rapid test εντός 48 ωρών για να παρακολουθήσει κανείς τις συναυλίες, ενώ όλοι οι θεατές πρέπει να είναι καθήμενοι και πρέπει να φορούν μάσκες.

«Το μόνο που χρειάζεται κανείς για να παρακολουθήσει τις δωρεάν συναυλίες είναι η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου διαφορετικό για το Σάββατο και διαφορετικό για την Κυριακή, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου όπου παραπέμπει στο ticketservices.gr ή μπορεί κανείς να τηλεφωνήσει στο 2534350100 για να εκδοθεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο και να το παραλάβει από τον Δήμο», ανέφερε.

Για αυτούς που είναι της τελευταίας στιγμής, θα υπάρχει και στον χώρο του φεστιβάλ η δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτήριων, αν αυτά δεν έχουν εξαντληθεί.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Τετάρτης 22/09, τα 2/3 των ηλεκτρονικών εισιτηρίων έχουν εξαντληθεί και πλέον «μένουν ελάχιστα εισιτήρια, οπότε θα πρέπει κανείς να κάνει αυτήν την (ηλεκτρονική) προκράτηση» τόνισε. 

Κατά τον επίλογό του ο κος Μουμίν υπογράμμισε ότι στόχος είναι να καταστεί το φεστιβάλ ως ένας θεσμός, που θα γίνεται κάθε χρόνο. «Ο απώτερος στόχος μας μέσα από αυτή τη διαδικασία είναι αυτό τον ευλογημένο πολυπολιτισμικό τόπο να τον καταστήσουμε ένα προορισμό για τουρίστες και επενδυτές και μέσα από αυτά τα διήμερα του Φεστιβάλ να αποκτήσει ο Δήμος Ιάσμου αναγνωρισιμότητα, αλλά να τονώσουμε και την τοπική οικονομία» κατέληξε. 

Πηγή Xronos.gr

Σχετικά Άρθρα