Κοινωνία Τελευταία Νέα

Διεθνές συνέδριο τουρισμού 5 χωρών της Μαύρης Θάλασσας στην Ξάνθη (video + foto)

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Στα πλαίσια του έργου «Ανάπτυξη δικτύου οικοτουρισμού στη λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας», με το ακρωνύμιο ECOTOUR-NET, το οποίο πραγματοποιείται μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “ENI CBC Joint Operational Programme BLACK SEA BASIN 2014-2020” πραγματοποιήθηκε σήμερα 23 Σεπτεμβρίου 2021 η πρώτη ημέρα του διήμερου συνεδρίου το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Ξάνθης.

Σε αυτό συμμετέχουν εκπρόσωποι των εταίρων του έργου από Γεωργία, Ουκρανία, Τουρκία και Βουλγαρία καθώς και  επαγγελματίες του τουρισμού της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, tour operators, όπως και θεσμικοί εκπρόσωποι φορέων τουρισμού από την Ελλάδα, με στόχο την προώθηση του οικολογικού τουρισμού στην περιοχή παρέμβασης του έργου που είναι η Μαύρη Θάλασσα.

Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτησαν η Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη καθώς και ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης, ενώ ακολούθησαν και άλλοι χαιρετισμοί εκπροσώπων φορέων, όπως αυτός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος, της κ. Παναγιώτας Διονυσόπουλου προϊσταμένη της γενικής διεύθυνσης τουριστικής πολιτικής του υπουργείου τουρισμού, του κ. Παναγιώτη Αμβροσιάδη από την επιτροπή τουρισμού του Δήμου Ξάνθης, της αντιδημάρχου Τοπείρου κ Βαχαρέλη, κι άλλων. Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Μιχάλης Πουσπουρίκας.

Δείτε όλη την συνεδρίαση εδώ:

https://www.facebook.com/100948229020030/videos/551176969298627

Σχετικά Άρθρα