Οικολογία Τελευταία Νέα

Μεγάλο διεθνές συνέδριο για τον οικοΤουρισμό στην Ξάνθη, Πέμπτη και Παρασκευή. Το διοργανώνει ο Δήμος Ξάνθης

Ο Δήμος Ξάνθης διοργανώνει διήμερο διακρατικό συνέδριο με τίτλο «Οικοτουρισµός και Τουριστική Ανάπτυξη των περιοχών της Μαύρης Θάλασσας»στα πλαίσια του έργου «Ανάπτυξη δικτύου οικοτουρισμού στη λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας», με ακρωνύμιο ECOTOUR-NET, το οποίο πραγματοποιείται μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “ENI CBC Joint Operational Programme BLACK SEA BASIN 2014-2020”.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθείστις 23 – 24 Σεπτεμβρίου 2021 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Elisso Xenia Hotel και στο οποίο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι τωνεταίρων του έργου από Γεωργία, Ουκρανία, Τουρκία και Βουλγαρία καθώς και  επαγγελματίες του τουρισμού της περιφέρειας μας, tour operators, όπως καιθεσμικοί εκπρόσωποι φορέων τουρισμού από την Ελλάδα.

Στόχος του είναι η προώθηση του οικολογικού τουρισμού στην περιοχή παρέμβασης του έργου που είναι η Μαύρη Θάλασσα και γενικότερα καθώς και η προετοιμασία, η δημιουργία και η προώθηση ολοκληρωμένων πακέτων περιήγησης που αφορούν τις 4 διαδρομές – τοποθεσίες που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του έργου στις περιοχές και αφορούν τον Δήμο Ξάνθης.

Το συνέδριο θα χαιρετίσει διαδικτυακά και η Υφυπουργός Τουρισμού κα. Σοφία Ζαχαράκη.

Η συμμετοχή δια ζώσης αφορά συγκεκριμένη λίστα συνέδρων και η αίτηση θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας. Το συνέδριο θα διέπεται από όλες τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις καθώς επίσης για το ευρύ κοινό θα υπάρχει livestreamingμετάδοσης από την σελίδα του προγράμματος στο Facebook, Ecotour-Net/Municipality Of Xanthi.

Σχετικά Άρθρα