Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Χάρης Αντικουλάνης – Διευθυντής της Εκκλησιαστικής Εστίας Ξάνθης: Σκοπός μας είναι οι μαθητές μας να γίνουν πρεσβευτές της πόλης μας αλλά και γενικότερα της ελληνικής εκπαίδευσης και φιλοξενίας (βίντεο)

Ο κ. Χάρης Αντικουλάνης δήλωσε στο xanthinews.gr πως το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ξάνθης και η Εκκλησιαστική Εστία, έχουν γυρίσει σελίδα. «…Έχουμε πολύ περισσότερους μαθητές σε σχέση με πέρυσι και ο κόσμος της Ξάνθης έμαθε για το εκκλησιαστικό σχολείο και την προσφορά του…».

Όσον αφορά την λειτουργία της εκκλησιαστικής εστίας ο κ. Αντικουλάνης ενημέρωσε πως  φέτος φιλοξενεί παιδιά από το εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα από Βουλγαρία και Σερβία,  αλλά και από γειτονικές πόλεις (Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα).

Σκοπός μας είναι οι μαθητές μας να γίνουν πρεσβευτές της πόλης μας αλλά και γενικότερα της ελληνικής εκπαίδευσης και φιλοξενίας.

Επίσης ο κ. Αντικουλάνης ενημέρωσε για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού  των ξενώνων με πρωτοβουλία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Ξάνθης και πρόσθεσε: «…Τα παιδιά που φιλοξενούνται στην εκκλησιαστική εστία Ξάνθης νιώθουν σαν στο σπίτι τους και εμείς κάνουμε το καλύτερο δυνατόν προκειμένου το περιβάλλον να τους εμπνεύσει για να παρακολουθήσουν την ελληνική εκπαίδευση….».

Τέλος ανακοίνωσε ότι φέτος θα λειτουργήσει και μία ζώνη ενισχυτικής διδασκαλίας σε συνεργασία με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ιωαννίδη.  

Σχετικά Άρθρα