Κοινωνία Τελευταία Νέα

Αγιασμός στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης (video +foto)

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 Αγιασμός για την νέα σχολική χρονιά στο Εκκλησιαστικό σχολείο Ξάνθης από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμων.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην αυλή του σχολείου ,τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που προβλέπονται , με τη συμμετοχή φορέων της πόλης της Ξάνθης και δημοσιογράφων ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του στρατηγού, του αστυνομικού διευθυντή και του πυροσβεστικού σώματος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, εκπρόσωποι της εκπαίδευσης, ο Διευθυντής της Εκκλησιαστικής Εστίας Ξάνθης κ. Χάρης Αντικουλάνης και άλλοι.

https://www.facebook.com/xanthinews/videos/647034402882170

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης αφού χαιρέτησε τους παριστάμενους  τόνισε μεταξύ άλλων : «Άρχισε άλλη μια σχολική χρονιά κι έχουμε παραλάβει από τους προγόνους μας, ό, τι σημαντικό στην ζωή μας ξεκινούμε , να επικαλούμεθα την χάρη και την ευλογία του Θεού…».  Και πρόσθεσε πως  μία σχολική χρονιά είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση, γιατί «…αυτά τα παιδιά που βλέπουμε εδώ, μετά από μερικά χρόνια θα πάρουν τις θέσεις που έχουμε εμείς σήμερα και στα δικά τους τα χέρια θα εμπιστευτεί η πατρίδα ένα καλύτερο μέλλον.  Ζητούμε λοιπόν την ευλογία και την χάρτη του Θεού πρώτα για υγεία κι επειδή τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά σήμερα, θα πρέπει να σοβαρευτούμε και να γίνουμε πιο υπεύθυνοι άνθρωποι και για τον εαυτό μας και για τον συνάνθρωπό μας..».

Μητροπολίτης Ξάνθης : Δυο πράγματα χρειάζονται αυτή την περίοδο: Προσευχή και προσοχή

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα γιατί η φυσική παρουσία των μαθητών και των διδασκάλων μέσα στην αίθουσα είναι ο ιδανικός τρόπος για την μετάδοση της γνώσης αλλά και για την καλλιέργεια  της αρετής. Επίσης ενημέρωσε πως στο Εκκλησιαστικό Σχολείο της Ξάνθης φιλοξενούνται μαθητές  και από  γειτονικές χώρες και πιο συγκεκριμένα από την Βουλγαρία και από την Σερβία.

Ο Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου κ. Διονύσης Τσεντικόπουλος έλαβε στην συνέχεια τον λόγο κι  ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους αλλά και για την βοήθεια και την στήριξή τους στο εκκλησιαστικό σχολείο το οποίο, όπως επεσήμανε,  κατάφερε πολύ σημαντικά πράγματα κάτω από δύσκολες συνθήκες κάτι που οφείλεται αρχικά στα ίδια τα παιδιά αλλά και στους εκπαιδευτικούς, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα υπήρξε αυτό το αποτέλεσμα. 

Διευθυντής της Εκκλησιαστικής Εστίας Ξάνθης κ. Χάρης Αντικουλάνης  : Σκοπός μας είναι οι μαθητές μας να γίνουν πρεσβευτές της πόλης μας αλλά και γενικότερα της ελληνικής εκπαίδευσης και φιλοξενίας

Ο κ. Χάρης Αντικουλάνης δήλωσε στο xanthipost.gr πως το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ξάνθης και η Εκκλησιαστική Εστία, έχουν γυρίσει σελίδα. «…Έχουμε πολύ περισσότερους μαθητές σε σχέση με πέρυσι και ο κόσμος της Ξάνθης έμαθε για το εκκλησιαστικό σχολείο και την προσφορά του…».

Σχετικά Άρθρα