Κοινωνία Τελευταία Νέα

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος

Με τον Ν. 2645/1998 (Π.Δ 304/2001) καθιερώθηκε η 14η Σεπτεμβρίου, ως ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος. Σύμφωνα με το υπ΄αριθμ.65314/08-09-2021 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την 19η Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Κυριακή. Για τον εορτασμό της ημέρας ορίζουμε να γίνουν στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021
Ώρα 8:00. Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής του Δ΄Σ. Στρατού και Τιμητικού Στρατιωτικού Αγήματος.
Ώρα 10.15. Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας Ξάνθης, υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ. Θα ακολουθήσει ομιλία από τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, κ.
Στυλιανίδου Ευμορφία.
Ώρα 10:45. Κατάθεση στεφάνων με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας, από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης, τους βουλευτές, το Στρατηγό Διοικητή Δ΄ΣΣ, το Δήμαρχο Ξάνθης, τον Αστυνομικό Διευθυντή, το Λιμενάρχη Πόρτο-Λάγους, το Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ξάνθης, εκπροσώπους Πολιτικών Κομμάτων, το Σύλλογο Μικρασιατών Ξάνθης, καθώς και από όποιον Εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου επιθυμεί να τιμήσει την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, ενημερώνοντας έγκαιρα την υπηρεσία μας στο τηλ.: 2541350111 & 2541350103.

Λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 παρακαλούμε να βρίσκεται μόνο ένας εκπρόσωπος από κάθε Φορέα ή Σύλλογο.

Τιμές θα αποδοθούν από το Δ΄ Σώμα Στρατού.

Ώρα 18:50. Υποστολή της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης με τη συμμετοχή
της Στρατιωτικής Μουσικής του Δ΄ Σ. Στρατού και Τιμητικού Στρατιωτικού Αγήματος.

O Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ξάνθης

Νικόλαος Ευφραιμίδης

loading...

Σχετικά Άρθρα