Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Με φορτηγάκια και ταξί περνάνε οι λαθρομετανάστες

Συνελήφθησαν στις 5 και 6-9-2021 στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, τρείς διακινητές, δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρείς διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Επαρχιακή Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον έναν ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τρείς (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Επαρχιακή Οδό Αισύμης – Άβαντα, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον δεύτερο αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι το παραπάνω όχημα έφερε πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή την 27-8-2021 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Στη τρίτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, συνέλαβαν τον τρίτο ημεδαπό διακινητή διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ΤΑΞΙ) και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα τρία (3) παραπάνω οχήματα, ένα (1) ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρείς υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, Σαπών Ροδόπης και Σουφλίου Αλεξανδρούπολης.

Σχετικά Άρθρα