Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του δρόμου προς τη Μονή Μάξιμου Καυσοκαλυβίτη στο Παπίκιο όρος

Ένα νέο έργο που θα συμβάλει στην ανάδειξη του Παπίκιου όρους ως μοναστικού κέντρου της Ροδόπης και της Θράκης δρομολογήθηκε σήμερα από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο λόγος για την κατασκευή του δρόμου που θα δίνει πρόσβαση στην Ιερά Μονή Μάξιμου Καυσοκαλυβίτη, έργο που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια με πόρους ύψους 1,6 εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο δρόμος θα ξεκινά από τον οικισμό Σώστη, στους πρόποδες του Παπίκιου όρους, και η κατασκευή του χωρίζεται σε δύο τμήματα.

Το πρώτο τμήμα, από την έξοδο του οικισμού μέχρι τη διασταύρωση του δρόμου που οδηγεί στη Μονή, έχει μήκος 3.600 μέτρων. Πρόκειται για χωμάτινο επαρχιακό δρόμο που ανήκει στην Περιφέρεια και θα ασφαλτοστρωθεί με ευθύνη της Περιφέρειας.

Για αυτό το τμήμα, προϋπολογισμού 980.000 €, η σύμβαση υπογράφηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο και τον ανάδοχο του έργου κ. Χρήστο Δοβρίδη.

Το δεύτερο τμήμα, από τη διασταύρωση μέχρι τη Μονή, είναι μήκους 2.621 μέτρων και ανήκει στο Δασαρχείο Ροδόπης. Για αυτό το κομμάτι, η Περιφέρεια διαθέτει 620.000 € στο Δασαρχείο προκειμένου αυτό να προβεί στις απαραίτητες εργασίες για την βελτίωση της βατότητας του δρόμου.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Μέτιος τόνισε:

«Με την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του πρώτου τμήματος του δρόμου προς την Ιερά Μονή Μάξιμου Καυσοκαλυβίτη, δίνουμε τη δυνατότητα στους κατοίκους και στους επισκέπτες της Περιφέρειάς μας να γνωρίσουν και να θαυμάσουν το Παπίκιο όρος ως μοναστικό κέντρο της Ροδόπης και ευρύτερα της Θράκης.

Είναι ένα πρώτο βήμα που κάνουμε προς την κατεύθυνση της ανάδειξης του Παπίκιου όρους, το οποίοκατά το παρελθόν υπήρξε ένα σημαντικό ορθόδοξο μοναστικό κέντρο». 

Στην υπογραφή της σύμβασης, παρών ήταν ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας κ. Τάσος Παράσχου.

Σχετικά Άρθρα