Κοινωνία Τελευταία Νέα

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τον Πολιούχο της Ξάνθης (φωτογραφίες)

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Σήμερα 29η Αυγούστου συνεχίστηκαν στην πόλη της Ξάνθης οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Τίμιο Πρόδρομο.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης έλαβε χώρα η ακολουθία του Πανηγυρικού Όρθρου καθώς και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο επι τη εορτή της Αποτομής της Κάρας του Τιμίου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

Προεξάρχων της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσσης και Τυρνάβου κκ Ιερώνυμος  με τον οποίο συνιερούργησαν ο Μητροπολίτης Ξάνθης κκ Παντελεήμονας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κκ Παντελήμονας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσσης και Τυρνάβου κκ Ιερώνυμος ο οποίος και αναφέρθηκε στο μαρτύριο και την μαρτυρία του Τιμίου Προδρόμου. Οι Αρχιερείς ήταν περιστοιχιζόμενοι από τον προϊστάμενο του ΙΝ Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης πατέρα Ιωακείμ Μουκάνο και τον Πατέρα Άνθιμο Κωσταράκη και πλήθος ιερέων.

Τα Αναλόγια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης πλαισιώθηκαν από τους χορούς του Ιεροψαλτικού Συλλόγου Ξάνθης ”Γρηγόριος ο Πρωτοψάλτης”, με πρωτοψάλτη τον Μουσικοδιδάσκαλο και Καθηγητή της Εκκλησιαστικής Σχολής Ξάνθης κ. Ιωάννη Κατσούλη, καθώς και των Ιεροψαλτών του Ιερού Ναού.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, ο οποίος ευχαρίστησε τόσο τους προσκεκλημένους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς όσο και τις αρχές και τον λαό του τόπου για την πάνδημη συμμετοχή του στην εφετινή Πανήγυρη του Πολιούχου της Ξάνθης Τιμίου Προδρόμου.

Στον μητροπολιτικό ναό παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, η γενική γραμματέας του Δήμου Ξάνθης κυρία Σοφία Ψωμά, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης κύριος Γιάννης Μπούτος και άλλοι.

Μετά το πέρας της πανηγυρικής θείας λειτουργίας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης παρέθεσε δεξίωση στην Παναγία Καλαμού στους προσκεκλημένους αρχιερείς, τους συνοδούς τους καθως και στις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές.

Σχετικά Άρθρα