Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ειδικές δυνάμεις ελέγχουν τα σύνορα με την Βουλγαρία (Δράση και στην Ξάνθη στην ορεινή περιοχή)

Ανέλαβαν δράση οι Έλληνες καταδρομείς στο «Φυλάκιο 30» του Ορμενίου, στο Τρίγωνο του Έβρου – Μεταξύ δύο χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να στηθεί φράχτης. Δράση της αστυνομίας και στην Ξάνθη.

Οι Ειδικές Δυνάμεις της πατρίδας μας μπαίνουν πλέον στη «μάχη» του ελέγχου της λαθρομετανάστευσης στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο του Έβρου. Ήδη έχουν εγκατασταθεί σε Ορμένιο και Σουφλί οι καταδρομείς από τις Ειδικές Δυνάμεις και ανέλαβαν δράση, αρχής γενομένης από το Επιτηρητικό Φυλάκιο 30 του Ορμενίου στο Τρίγωνο Ορεστιάδας.

Το φυλάκιο μέχρι τώρα υπολειτουργούσε και, με απόφαση του Δ’ Σώματος Στρατού, άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων μεταφέρθηκαν εκεί και άρχισαν να περιπολούν σε απόσταση από το Ορμένιο έως τους Μεταξάδες Διδυμοτείχου.

Επίσης, στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων εγκαταστάθηκαν στο Σουφλί, και συγκεκριμένα στην 50ή Ταξιαρχία, και έχουν την ευθύνη ελέγχου του ορεινού όγκου της περιοχής, στα Πομακοχώρια, από το Δέρειο και μέχρι τα σύνορα με τον νομό Ροδόπης.

Στόχος είναι να «σφραγιστεί» από το Ορμένιο ως τον ορεινό όγκο του Σουφλίου, στα όρια με τον νομό Ροδόπης, η δράση των κυκλωμάτων διακινητών.

Σε αυτά τα σημεία, το τελευταίο διάστημα σημειώθηκε η καθημερινή παρουσία δεκάδων, αν όχι εκατοντάδων, λαθρομεταναστών, που προκαλούν φόβο, ανησυχία και σε κάποιες περιπτώσεις και τρόμο στους μουσουλμάνους κυρίως κατοίκους των χωριών της περιοχής.

Με την απόφαση για ενεργοποίηση, λοιπόν, παράλληλα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων, αφού φράχτης και εμπόδια δεν μπορούν να μπουν επειδή πρόκειται για σύνορα δύο χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πιστεύεται πως θα δοθεί λύση στο πρόβλημα που υπήρχε εδώ και μήνες και διογκωνόταν τον τελευταίο καιρό.

Την ίδια ώρα υπάρχει έλευση λαθρομεταναστών από τα Πομακοχώρια της Ξάνθης που φτάνουν στην Ελλάδα από την Βουλγαρία και η αστυνομία αναζητά την πύλη εισόδου τους που πιθανότατα είναι κάπου μεταξύ Ξάνθης και Κομοτηνής.

Σχετικά Άρθρα