Αφιερώματα Τελευταία Νέα

Η 4η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1936 ΚΑΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ

του  Αντγου ε.α. Νικόλαου Φωτιάδη Επίτιμου Υδκτή Δ΄Σ.Σ.         

Διάβασα όλες τις Αθηναϊκές εφημερίδες στις 4 Αυγούστου, για να μάθω τι επιτέλους γράφουν και πιστεύουν για το καθεστώς της 4ης Αυγούστου του 1936 που επέβαλε ο Ιωάννης Μεταξάς, με την εντολή του Βασιλέως Γεωργίου Β΄ .

Διασταύρωσα τα παρακάτω:

Μερικές δεν αναφέρθηκαν καθόλου στο γεγονός.

Ορισμένες σχολίασαν απλώς τον Μεταξά και την ¨Δικτατορία¨ του.

Κάποιες (με μεταπολιτευτική μικρότητα) αναφέρθηκαν στην ημερομηνία με ύβρεις και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούςστον ¨Φασίστα¨ Μεταξά.

Και τέλος δυό-τρείς (μάλλον θα είναι ¨συντηρητικές¨ , ¨χουντικές¨, ¨Χρυσαυγίτικες¨ ή δεν διαθέτουν ¨δημοκρατική ευαισθησία¨) έγραψαν τιμητικά σχόλια για τον Ιωάννη Μεταξά, έδωσαν στον αναγνώστη να καταλάβει τι ¨Κυνοβούλιο¨ είχε η Πατρίδα μας εκείνη την εποχή και τι επίπεδο Πολιτικών χειρίζονταν τις τύχες του Ελληνικού Λαού.

Αντιγράφω το άρθρο του δημοσιογράφου Παν. Διάκου, με τίτλο ¨΄Ενδοξος Αύγουστος 1936¨ που γράφτηκε στις 4-8-16 στην εφημερίδα ¨Δημοκρατία¨ δίχως δικά μου σχόλια:

΄Ενδοξος Αύγουστος 1936

Η 4η Αυγούστου 1936 δεν οδήγησε στην 5η Αυγούστου. Με τον Μεταξά στο τιμόνι της χώρας, η ημέρα που ανέλαβε την αρχή είχε ως επομένη την 28η Οκτωβρίου 1940.Χωρίς την ανάληψη της εξουσίας από πρόσωπο του ήθους, των ικανοτήτων και του πατριωτικού φρονήματος που διέκριναν τον Μεταξά, οι Ιταλοί θα μας είχαν συντρίψει εύκολα. Η υπόθεση τούτη δεν είναι αβάσιμη και μπορεί να στηριχθεί σε μια αναγωγή. Με ισχυρό και ικανό ηγέτη, η εξουθενωμένη Ελλάδα των ταραχών και της οικονομικής δυσπραγίας μπόρεσε και νίκησε μια αυτοκρατορία όπως η Ιταλία. Στην εποχή μας, που η πατρίδα μας εισήλθε στο κλαμπ των ισχυρών, με το ευρώ, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., ηττώμεθα διπλωματικά και από γεωπολιτικά ανέκδοτα και κράτη «μαξιλαράκια», όπως τα Σκόπια.

Τα ξενόδουλα ανθρωπάκια που δεν έχουν σταματήσει ούτε μια μέρα στην άκαρπη ζωή τους να συκοφαντούν και να υβρίζουν τον Ιωάννη Μεταξά και το καθεστώς της 4ης Αυγούστου δεν έχουν εξασφαλίσει για την Ελλάδα τίποτε άλλο παρά διεθνή κατακραυγή, ξενοκρατία, ήττες και ταπεινώσεις και δάνεια πάνω σε δάνεια.

Ο Ιωάννης Μεταξάς, ο «γερμανόφιλος» της χολερικής αριστερής προπαγάνδας, ήταν ο κυβερνήτης που κατάφερε την πρώτη ρωγμή στη βιτρίνα του «αήττητου» άξονα και ο πολιτικός που φρόντισε για τα λαϊκά δικαιώματα όπως κανείς άλλος. Ο λαοφιλής δικτάτορας έδωσε σάρκα και οστά στο ΙΚΑ, θεσμοθέτησε την επιβολή κατώτατου μισθού, καθιέρωσε το οκτάωρο και την άδεια μετ’ αποδοχών, την κυριακάτικη αργία και ένα σωρό άλλα φιλεργατικά μέτρα που έδωσαν ψωμί στο λαό, αισιοδοξία και αξιοπρέπεια σε όλους τους πολίτες.

Οι τύραννοι με τον δημοκρατικοφανή φερετζέ που εχθρεύονται το καθεστώς της 4ης Αυγούστου δεν έχουν πάψει να κύπτουν και να υποκύπτουν ενώπιον των Γερμανών και ταυτόχρονα αναιρούν όλες τις φιλεργατικές νομοθεσίες του Μεταξά και υποβιβάζουν το ελληνικό εργατικό δυναμικό με δουλοπάροικους που θα ικετεύουν για ένα κομμάτι ψωμί.

Ζήτω ο ένδοξος Αύγουστος του 1936 !

*  Ο Ιωάννης Μεταξάς, Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού και αργότερα Πολιτικός (υπήρξε Υπασπιστής του Ελευθερίου Βενιζέλου και στους Βαλκανικούς Πολέμους Επιτελής του Διαδόχου Κωνσταντίνου) γεννήθηκε στην Κεφαλονιά και ¨πέθανε¨ στην :Αθήνα, λίγους μήνες μετά το Ιστορικό «ΟΧΙ» στους Ιταλούς του Φασίστα Μουσολίνι. Είναι αυτός που δημιούργησε το ΙΚΑ, θέσπισε ιατρική περίθαλψη-οκτάωρο εργασίας- χορήγηση υπερωριών και υποχρεωτική άδεια μετ’ αποδοχών, καθιέρωσε την αργία της Κυριακής, δημιούργησε την «Εργατική Εστία», την Γ.Σ.Ε.Ε, θέσπισε Αστικό Κώδικα, Δικαστήριο Εργατικών διαφορών και εκσυγχρόνισε τους Γεωργικούς Συνεταιρισμούς. Υπήρξε ο μεγαλύτερος εργατοπατέρας, καλλιέργησε την ομοψυχία στον Ελληνικό Λαό και απέτρεψε την σηψαιμία της Πατρίδος εξ’ αιτίας των φαύλων πολιτικών. Τα αγάλματά του που στήθηκαν στην Κεφαλονιά και σε άλλες πόλεις κατεστράφησαν από τους ¨δημοκράτες¨. Έτσι δυστυχώς τιμούνται οι έντιμοι Πολιτικοί Ηγέτες!!!          

                                             

Σχετικά Άρθρα