Έβρος Τελευταία Νέα

Καλά οργανωμένη η δράση των διακινητών στην Θράκη

Συνελήφθησαν στις 30-7-2021 τις πρώτες πρωινές ώρες, στον Έβρο, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών και του Αστυνομικού Τμήματος Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης πέντε (5) διακινητές, τέσσερις αλλοδαποί και μία ημεδαπή, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά, στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, δύο από τους αλλοδαπούς διακινητές να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα οχτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τους άλλους τρείς δράστες, τους οποίους εντόπισαν να κινούνται με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στην περιοχή και προέκυψε οι εμπλοκή τους στην υπόθεση παράνομης μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, διακριβώθηκε από την έρευνα ότι οι τρεις παραπάνω δράστες μετέφεραν τους άλλους δύο σε συγκεκριμένη περιοχή του Έβρου, απ’ όπου οι τελευταίοι παρέλαβαν το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και τους διακινούμενους, προκειμένου να τους μεταφέρουν στη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, οι τρεις πρώτοι δράστες υπέδειξαν στους άλλους δύο συγκεκριμένο δρομολόγιο για την πραγματοποίηση της παράνομης μεταφοράς.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι για το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο έχει δηλωθεί κλοπή την 14-07-2021 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, καθώς και ότι το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Κατασχέθηκαν δύο οχήματα και ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας.  

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης.

Σχετικά Άρθρα