Αγροτικά Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Η νέα ΚΑΠ παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε ειδική εκδήλωση της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Κομοτηνή

Τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ)της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίασε σε θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Περιφέρεια στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ «Γεώργιος Παυλίδης» στην Κομοτηνή.

Στην εκδήλωσησυμμετείχαν, διά ζώσης ή μέσω τηλεδιάσκεψης, βουλευτές, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, περιφερειακοί σύμβουλοι, επιμελητήρια, εκπρόσωποι αγροτικών ενώσεων και συλλόγων, κτηνοτρόφων και αλιέων της Περιφέρειας, ενώ παρόντες από την πλευρά του Υπουργείου ήταν επίσης ο Υφυπουργός κ. Γιάννης Οικονόμου και οι Γενικοί Γραμματείςκα. Χριστιάνα Καλογήρου, κ. Κωνσταντίνος Μπαγινέτας και κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης.

Η εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, ο οποίος παρουσίασε την πολιτική της Διοίκησής του για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Λιβανός δεσμεύθηκε για την πραγματοποίηση παρόμοιων συσκέψεων σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της ΠΑΜΘ, ώστε να εξεταστούν πιο διεξοδικάτα ζητήματα που έθεσαν οι παραγωγοί κάθε περιοχής.

Νωρίτερα, οι κ. Μέτιος καιΛιβανός είχαν πραγματοποιήσει ξεχωριστή συνάντηση στην έδρα της Περιφέρειας. Ο κ. Περιφερειάρχης εξέφρασεστον κ. Υπουργό την ικανοποίησή του για τις ανακοινώσειςπου έκανε ο κ. Υπουργός αναφορικά μετομεγάλο αρδευτικό έργοτηςΞάνθηςκαι τονευχαρίστησεγια τογεγονός ότι δρομολογούνται τα πρώτα βήματα του τόσοσημαντικού αυτού έργου για τηνπεριοχή.

Στην έδρα της Περιφέρειας πραγματοποιήθηκε επίσης σύσκεψη για θέματα της Ροδόπης και της Περιφέρειας με τη συμμετοχή Αντιπεριφερειαρχών καιπεριφερειακών συμβούλων της Ροδόπης.

Σχετικά Άρθρα