Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Τρείς διακινούσαν 16 λαθρομετανάστες μέσα από τα δάση της Θράκης προς την ενδοχώρα

Συνελήφθησαν στις 28-7-2021, στον Έβρο, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σε ορεινή δασική περιοχή του Έβρου, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών και της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τους δύο διακινητές, διότι εντόπισαν τον έναν να καθοδηγεί πεζός εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους στη συνέχεια επιβίβασε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο δεύτερος, προωθώντας τους με αυτόν τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Σημειώνεται ότι για το παραπάνω όχημα έχει δηλωθεί υπεξαίρεση την 8-7-2021 σε αστυνομική υπηρεσία της Ζακύνθου, καθώς επίσης ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση,αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον τρίτο διακινητή, διότι όπως προέκυψε οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην Εγνατία Οδό (ύψος Αλεξανδρούπολης) ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που είχε εκτραπεί της πορείας του και στο εσωτερικό του βρέθηκαν τραυματισμένοι ο οδηγός – διακινητής και οι επτά (7) διακινούμενοι μη νόμιμοι μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για νοσηλεία.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για τις πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε το παραπάνω όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 26-7-2021 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας και χρηματικό ποσό.

Την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Σχετικά Άρθρα