Επιχειρήσεις Τελευταία Νέα

Στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπ. Λιβανός

Στον απόηχο της επετείου των 40 χρόνων επενδυτικής παρουσίας της JTI στη νΕλλάδα

Αθήνα 30 Ιουλίου 2021–Το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη επισκέφθηκε χθες το πρωί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιος Λιβανός στο πλαίσιο περιοδείας του στην ευρύτερη περιοχή και λίγες ημέρες μετά την επέτειο των 40 χρόνων επενδυτικής παρουσίας της JTI στην Ελλάδα.

Ο κύριος Σπ. Λιβανός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, όπου και ενημερώθηκε για την επένδυση άνω των 30 εκατ. δολαρίων της JTI από την 1η ημέρα της εξαγοράς της ΣΕΚΑΠ από τον όμιλο Japan Tobacco Inc το 2018 μέχρι και σήμερα.

Η επένδυση αφορά στον πλήρη εκσυγχρονισμό της μονάδας σε επίπεδο αναβάθμισης υποδομών, τεχνολογικού εξοπλισμού και εγκατάστασης νέων γραμμών παραγωγής, καθώς επίσης στη διατήρηση των θέσεων εργασίας, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εργαζομένων και τη διαρκή βελτίωση των εργασιακών συνθηκών. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο υπουργός ενημερώθηκε από τον διευθυντή του εργοστασίου κ. Αζαΐπ Κοζαχμέτοβότι οι νέες γραμμές παραγωγής έχουν αυξήσει την παραγωγική δυνατότητα σε περίπου 5δις τσιγάρα ενώ τα παραγόμενα προϊόντα εξάγονται ήδη σε 9 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το ποσοστό των εξαγωγών να ανέρχεται στο 60% της παραγωγής.

Αναφερόμενος στις επενδύσεις της JTI στο εργοστάσιο και στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της σε όλους τους τομείς,  ο κ. Λιβανός είπε: «Είναι η πρώτη μου επαφή με το εργοστάσιο και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με το τι είδαμε σήμερα και τη σχετική ξενάγηση στο χώρο της Παραγωγής. Ο κόσμος που εργάζεται εδώ χαμογελά και η εταιρεία δίνει βάση στην Ασφάλεια και την Ανακύκλωση. Αυτός είναι ο τρόπος λειτουργίας που πρέπει όλες οι πολυεθνικές να ακολουθήσουν προκειμένου να ευδοκιμήσουν», επεσήμανε ενώ αναφορικά με τη διατήρηση αλλά και αύξηση των θέσεων εργασίας και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας επικρότησε τις προσπάθειες της JTI τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Να συνεχίσετε να δίνετε ευκαιρίες στη τοπική κοινωνία».

Σχετικά Άρθρα