Κόμματα Τελευταία Νέα

Βίντεο: Στους Έλληνες Βουλευτές ξένων Κοινοβουλίων μίλησε ο Ευριπίδης

Ως εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας μίλησε ο Βουλευτής Ροδόπης Δρ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης στους Ελληνικής καταγωγής Βουλευτές σε Κοινοβούλια ξένων Κρατών. Η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση συνεδρίασε στην Αθήνα στο Εθνικό Κοινοβούλιο, αφού συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτακη.

Συμμετείχαν Ελληνικής καταγωγής Βουλευτές από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αφρική, την Αυστραλία, την Ασία και την Ευρώπη.

Το συνέδριο ήταν το 13ο από την ίδρυση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης και εξέλεξε το νέο της προεδρείο.

Η παρέμβαση του Βουλευτή Ροδόπης έκανε αίσθηση, διότι διαχωρίζοντας το Ελληνικό Κράτος από το Ελληνικό Έθνος τόνισε ότι όλοι είμαστε εκπρόσωποι διαφορετικών λαών και κρατών αλλά ενός Έθνους και ενός Πολιτισμού του Ελληνικού. «Μπορεί το Ελληνικό Κράτος να πέρασε κρίσεις και δυσκολίες. Μπορεί άλλες φορές να τα κατάφερε και άλλες όχι. Το Έθνος μας όμως είναι διαχρονικά και παγκόσμια successstory, διότι εκπροσωπεί μια ρίζα 3000 ετών και ένα πολιτισμό που διαχρονικά φωτίζει την Ανθρωπότητα. Το κοινό μας στοίχημα είναι λοιπόν να κάνουμε το μικρό μας κράτος να ταυτιστεί και να παρακολουθήσει το μεγάλο μας έθνος κι αυτό είναι το κοινό μας στοίχημα…»

Ο ΕυριπιδηςΣτυλιανιδης επεσήμανε 4 δεσμούς – εργαλεία για τον κοινό αγώνα:

Την ψήφο των Ομογενών που ξανά συνδέει τον Οικουμενικό Ελληνισμό πολιτικά με τη Μητρόπολη.

Την ελληνική γλώσσα που ξεκλειδώνει τον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο της Ελλάδας σε όλες τις γενιές της Ομογένειας αλλά και των νέων φιλελλήνων.

Την Παιδεία ως διαχρονική αναφορά σε αξίες που γεννήθηκαν στην Ελλάδα όπως η Δημοκρατία, η ελευθερία, η φιλοσοφία, η τέχνη, οι πανανθρώπινες αξίες…

Την Ελλάδα ως ιδανικό επενδυτικό προορισμό γεωπολιτικής υπεραξίας του οποίου τα συγκριτικά πλεονεκτήματα οφείλουμε να αναδείξουμε όλοι στο χώρο των δραστηριοτήτων μας.

Ο Βουλευτής Ροδόπης τόνισε ότι «όπου υπάρχει έστω και ένας Έλληνας υπάρχει ολόκληρη η Ελλάδα. Το στοίχημα μας είναι να τον ενεργοποιήσουμε, να τον αξιοποιήσουμε και να κεφαλαιοποιήσουμε προς όφελος του μικρού μας Κράτους την υπεραξία, την εμπειρία, την νοοτροπία και το δίκτυο του. Έτσι θα ξανακάνουμε την Ελλάδα μεγάλη».

Σχετικά Άρθρα