Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Συνελήφθησαν 4 διακινητές μυ υπερπολυτελή αυτοκίνητα

Συνελήφθησαν χθες (26-7-2021) το πρωί, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην παλαιά Εθνική Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης αρχικά δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια το όχημα ακινητοποιήθηκε μετά από εκτροπή και πρόσκρουση σε προστατευτικές μπάρες.  

Από το τροχαίο τραυματίσθηκε ένας διακινούμενος, ο οποίος βρισκόταν στο χώρο αποσκευών του οχήματος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ξάνθης για νοσηλεία.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα για το παραπάνω όχημα είχε κλοπή την 14-7-2021 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, ενώ ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση, στον οικισμό Βάκου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 21-7-2021 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής, καθώς επίσης ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε είναι πλαστές.

Στην τρίτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τους άλλους δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (οδηγός και συνοδηγός) και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις  (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών Ροδόπης.        

Σχετικά Άρθρα