Κοινωνία Τελευταία Νέα

Επίσκεψη κλιμακίων του Γερμανικού και του Αυστριακού Ερυθρού Σταυρού στη Μυτιλήνη

Εκπρόσωποι του Γερμανικού και του Αυστριακού Ερυθρού Σταυρού, αφού επισκέφθηκαν τον Προέδρο του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιο Αυγερινό και του εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους για το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο του Οργανισμού, μετέβησαν στη Μυτιλήνη, προκειμένου να ενημερωθούν από τους αρμόδιους φορείς για τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα αλλά και να επιθεωρήσουν την εξέλιξη των προγραμμάτων που χρηματοδοτούν στο Κέντρο Φιλοξενίας του Καρά Τεπέ.   

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης

Μάλιστα, την Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021, εκπρόσωποι του Ελληνικού και του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Λέσβου κ. Στρατή Κυτέλη, στο Δημαρχιακό Μέγαρο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα κλιμάκια του Ερυθρού Σταυρού είχαν μία γόνιμη συζήτηση με τον Δήμαρχο αναφορικά με τις δράσεις που υλοποιούνται αυτό το διάστημα στο νησί, ενώ τέθηκαν επί τάπητος νέες συνεργασίες που στοχεύουν στην εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών διαβίωσης στο ΚΥΤ Λέσβου. Παράλληλα, ο κ. Κυτέλης εξήρε το έργο του Ε.Ε.Σ, καθώς με τη σταθερή και συνεχής παρουσία των κλιμακίων του στη Λέσβο έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση της παρούσας μεταναστευτικής-προσφυγικής κρίσης. 

Επίσκεψη στο Κέντρο Φιλοξενίας του Καρά Τεπέ

Σήμερα, οι εκπρόσωποι του Γερμανικού και του Αυστριακού Ερυθρού Σταυρού μαζί με κλιμάκιο Εθελοντών-Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. μετέβησαν στο ΚΥΤ Λέσβου, προκειμένου να ελέγξουν την πρόοδο των προγραμμάτων και των εργασιών που χρηματοδοτούν, ενώ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με ωφελούμενους, προσωπικό, καθώς και τον Διοικητή του Κέντρου κ. Νικόλαο Μπαμπάκο, καταγράφοντας επιπλέον ανάγκες και ελλείψεις που υπάρχουν. Εν συνεχεία, επισκέφθηκαν το Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Μυτιλήνης, όπου συζήτησαν με το προσωπικό και του εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, συγχαίροντας τους για το σπουδαίο ανθρωπιστικό τους έργο. 

Σχετικά Άρθρα