Κοινωνία Τελευταία Νέα

Με επιτυχία το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΤΒ στην Ξάνθη

Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΞΑΝΘΗ 2021

«Η μεγάλη παρουσία κόσμου, η κατασκευή της τεχνικής πίστας, και η πανηγυρική πρόκριση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Περικλή Ηλία έκαναν την διαφορά στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΤΒ»

Με απόλυτη επιτυχία, και πλήθος κόσμου, τηρώντας όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα υγείας του covid 19, ολοκληρώθηκαν οι αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΜΤΒ όλων των κατηγοριών το τριήμερο 9/10/11 Ιουλίου 2021, που έλαβαν χώρα στην πόλη της Ξάνθης, σε μια ιδιαίτερη τοποθεσία φυσικού κάλλους, στη θέση Λιβάδι λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω από τον Βράχο της Ιεράς Μονής Παναγίας Καλαμούς! Μετά την Πανελλαδικά αναγνωρισμένη, προηγούμενη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Δρόμου, Αντοχής και Χρονομέτρου, των elite κατηγοριών Ανδρών, Γυναικών που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία με την Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, του Δήμου Ξάνθης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και του Π.Σ. Ξάνθης ‘’ΠΗΓΑΣΟΣ’’.

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νικόλαος Ευφραιμίδης: «η πόλη της Ξάνθης είναι Ικανή να πρωταγωνιστή στην διοργάνωση μεγάλων αγωνιστικών event, και είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε και αθλητικές διοργανώσεις Διεθνούς βεληνεκούς καθώς πλέον διαθέτουμε υψηλή αισθητική και ποιοτική ποδηλατική στροφομορφή. Η πόλη τολμά και σηκώνει στους Ώμους της».

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή όρισε τον αγώνα της κατηγορίας Ανδρών ως καταλυτικό κριτήριο για την Αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΤΟΚΥΟ, ένα γεγονός το οποίο όπως ήταν φυσικό κατάφερε να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολλών φίλων της Αγωνιστικής Ποδηλασίας, καθώς το θέαμα το οποίο προσέφεραν οι Ποδηλάτες της elite κατηγορίας ανδρών, και ιδιαίτερα των Περικλή Ηλία και Δημήτρη Αντωνιάδη, ήταν παγκοσμίου επιπέδου! Αξίζει να σημειωθεί πως και τις τρείς ημέρες διεξαγωγής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, ολόκληρη η πόλη της Ξάνθης έζησε έντονα την παρουσία των ποδηλατών οι οποίοι διερχόταν από και προς το σημείο εκκίνησης των αγώνων.

Τα αγωνίσματα που έλαβαν χώρα καθ όλη την διάρκεια του τριημέρου Πανελληνίου Πρωταθλήματος, ήταν: Σκυταλοδρομία XCR, Αντοχή Cross- country ΧCO στις κατηγορίες ανδρών, Νέων Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Παίδων, και Masters, καθώς και της νεοεισερχόμενης κατηγορίας των E-MTB η οποία αναμένεται τα επόμενα χρόνια να προσελκύσει αρκετούς αθλητές της αγωνιστικής ποδηλασίας.

Βραβεύσεις

Με την συμμετοχή αθλητών όλων των αγωνιζομένων σωματείων και πλήθος κόσμου που βρισκόταν το βράδυ του Σαββάτου στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης παρόντος της πολιτειακής ηγεσίας της πόλης, έλαβαν χώρα οι απονομές των επάθλων, στους νικητές όλων των κατηγοριών, πλην της κατηγορίας Masters, η οποία διεξήχθη την επομένη ημέρα με ώρα εκκίνησης 10.00π.μ..

Κατά την ώρα της βράβευσής του ο Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής Περικλής Ηλίας δήλωσε: «Για μένα σήμερα νίκησε το δίκαιο και ο Ελληνικός αθλητισμός! Αυτή η νίκη είναι αφιερωμένη σε αυτούς που με αμφισβήτησαν, και σε αυτούς που πίστεψαν σε μένα. Όσον αφορά την διοργάνωση, τα παιδιά του ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ έκαναν μία φανταστική διαδρομή , ελπίζω να την απολαύσουμε και του χρόνου! Ο επόμενος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες μαζί με τον Προπονητή μου Γιώργο Κατσέλη»

Με την σειρά του ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Τσέπελης Μανώλης, δήλωσε: « συμμερίζομαι τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Νίκου Ευφραιμίδη για την ανάληψη και άλλων διεθνών Αθλητικών διοργανώσεων Ποδηλασίας οι οποίες θα αποτελέσουν την σημαία προώθησης των εναλλακτικών δραστηριοτήτων, τόσο στον Νομό Ξάνθης αλλά και σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης βάσει των έγκριτων μελετών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Σε αυτή την πόλη η Ελληνική ποδηλασία έχει αποκτήσει έναν ένθερμο υποστηρικτή. Να μας ξανάρθετε»!

Με την σειρά του ο Πρόεδρος της ΕΠΣΜΑΘ, κ. Παύλος Παπαδόπουλος είπε τα εξής: « Το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του ΜΤΒ κατά γενική ομολογία όλων των ομάδων αποτελεί ίσως το καλύτερο Πρωτάθλημα που διεξήχθη μέχρι στιγμής! Ευχαριστούμε όλους τους Χορηγούς των αγώνων και ιδιαίτερα την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, τον Δήμο Ξάνθης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, την εταιρία Βιομηχανικού εξοπλισμού συνεργείων “ΜΑΛΙΝΗΣ”, και τα καταστήματα “Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ”.

Μπορείτε να παρακολουθείτε τα αποτελέσματα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος MTB από τη σελίδα της RaceSystem στο παρακάτω link: 

https://racesystem.gr/…/panellinio-protathlima-oreinis…/

Σχετικά Άρθρα