Αθλητικά Τελευταία Νέα

Ο απόηχος του πανελληνίου πρωταθλήματος mountain bike

Έχουν ήδη περάσει δέκα ημέρες από την ολοκλήρωση του πανελληνίου πρωταθλήματος mountain bike και ο απόηχος δεν έχει ακόμη κοπάσει. Ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα που σίγουρα ήταν μακράν το καλύτερο από το 1995, την χρόνια που ξεκίνησε επίσημα ο συγκεκριμένος θεσμός και που δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει το άθλημα στο μέλλον.

Δεν είναι όμως μόνο η διοργάνωση που θα πρέπει να μας κάνει αισιόδοξους, αλλά και τα αποτελέσματα των αγώνων. Για πρώτη φορά η ψαλίδα μεταξύ των δύο μεγάλων αθλητών, που μονοπωλούν τα πανελλήνια πρωταθλήματα την τελευταία δεκαετία, έδειξε να κλείνει και το σπουδαιότερο ίσως είναι το γεγονός πως τρεις αθλητές τις κατηγορίας U23 τερμάτισαν με μικρή διαφορά από το βάθρο. Και δεν ήταν μόνο οι U23 που μας γεμίζουν ελπίδα, αθλητές στις μικρότερες κατηγορίες έκαναν χρόνους που ήταν πολύ κοντά σε αυτούς της κατηγορίας ανδρών και αφήνουν όλους μας να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον για το άθλημα, αρκεί φυσικά να μην σταματήσει η προσπάθεια.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης και κυρίως στους ανθρώπους του Πήγασου Ξάνθης, που συνεργάστηκαν ακούραστα από τον Απρίλιο έως και την τελευταία ημέρα για να παρουσιασθεί αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα, τα μέλη της αγωνοδίκου επιτροπής που κυριολεκτικά “ξενύχτισαν” για να είναι όλα στην εντέλεια και τέλος την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και τον πρόεδρο της κ. Διαμαντόπουλο Βασίλη που μου εμπιστεύθηκε την θέση του τεχνικού παρατηρητή και του Αλυτάρχη των αγώνων.

Εύχομαι το επόμενο πανελλήνιο πρωτάθλημα, όχι απλά να σταθεί αντάξιο της φετινής διοργάνωσης, αλλά να την ξεπεράσει.

Θωμάς Μίττας

Διεθνής Κομισάριος Ποδηλασίας

Σχετικά Άρθρα