Κύριο Θέμα Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Χρήστος Μέτιος για JTI – ΣΕΚΑΠ: «Η πραγματική ανάπτυξη μπορεί να έρθει κυρίως μέσα από την αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων»

«Ως Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχουμε τη βαθιά πεποίθηση ότι η πραγματική ανάπτυξη μπορεί να έρθει κυρίως μέσα από την αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων και την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας.

Όλα τα πλεονεκτήματα που διαθέτουμε ως Περιφέρεια, όπως η προνομιακή γεωγραφική μας θέση, οι υποδομές μας στις μεταφορές, ο πρωτογενής τομέας μας, τα ενεργειακά μας αποθέματα, χρειάζονται μία βάση που να τα ενώνει σε μια κοινή αναπτυξιακή κατεύθυνση.

Για εμάς, η βάση αυτή είναι η υγιής επιχειρηματικότητα.

Η επιχειρηματικότητα που επενδύει στη γνώση και στην καινοτομία, που παράγει πλούτο και δημιουργεί θέσεις εργασίας, με σεβασμό στο περιβάλλον.

Σήμερα η ΣΕΚΑΠ, η ιστορική καπνοβιομηχανία της Ξάνθης και της Περιφέρειάς μας, υπό την καθοδήγηση και την στήριξη του ομίλου Japan Tobacco Inc., αποδεικνύει ότι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της υγιούς επιχειρηματικότητας στον τόπο μας.

Με επενδύσεις που ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια δολάρια τα τελευταία 3 χρόνια, με εξωστρέφεια και στόχευση σε νέες αγορές, και με υπευθυνότητα απέναντι στην τοπική κοινωνία, η ΣΕΚΑΠ έχει σημαντική συμβολή στην τοπική και εθνική μας οικονομία.

Εύχομαι να συνεχίσει έτσι, με τον ίδιο δυναμισμό, και να έχει ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Εμείς ως Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διαθέτουμε σημαντικούς πόρους για την στήριξη της επιχειρηματικότητας και είμαστε στο πλευρό της ΣΕΚΑΠ αλλά και κάθε επιχείρησης που επιλέγει να επενδύσει στον τόπο μας.”

Τα παραπάνω τόνισα στα εγκαίνια της νέας ΣΕΚΑΠ που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Ξάνθη παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, του Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Γιασουνόρι Νακαγιάμα και του Διευθύνοντος Συμβούλου της JTI Ελλάδας Victor Crespo».

Τα παραπάνω δήλωσε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη με καλεσμένο τον υπουργό ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη.

Σχετικά Άρθρα