Κοινωνία Τελευταία Νέα

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣΗ περίπτωση του Τσαλ (Αχλαδόβουνου)… ή “Άλλαξε ο Μανολιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς”

Όπως θα θυμάστε, το Δεκέμβρη του 2020 υποβλήθηκε αίτηση προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της εταιρίας AIRENERGY_ΜΙΚΡΟΒΟΥΝΙ Ι.Κ.Ε. (θυγατρικής της AIRENERGY…όπως και στις αιτήσεις για το Λειβαδίτη) για αδειοδότηση και εγκατάσταση αιολικού σταθμού συνολικής ισχύος 58,8 MW με τοποθέτηση 14 τεράστιων ανεμογεννητριών ύψους 210 μέτρων στο Αχλαδόβουνο (Τσαλ) της Ξάνθης.

Στις αρχές Ιουλίου, στον ανανεωμένο χάρτη της ΡΑΕ, με μεγάλη χαρά, είδαμε πως η αίτηση αυτή απορρίφτηκε. Σε λίγο όμως προσέξαμε ότι- αμέσως- εμφανίστηκε μια νέα αίτηση για την ίδια ακριβώς περιοχή στο Τσαλ, αυτή τη φορά από την εταιρία ΜΙΚΡΟΒΟΥΝΙ_ΠΑΝΙΔΗΣ_Μ.Ι.Κ.Ε. Η νέα αίτηση ζητά αδειδότηση αιολικού σταθμού συνολικής ισχύος 55 MW με τοποθέτηση 10 επίσης τεράστιων ανεμογεννητριών παρόμοιου ύψους.

Το περίεργο είναι ότι η νέα αίτηση κατατέθηκε στις 10/6/2021, πριν ακόμα δημοσιοποιηθεί η απόφαση για την απόρριψη της προηγούμενης άδειας!Η εξήγηση δόθηκε όταν είδαμε σε ισολογισμό της εταιρίας AIRENERGY την υπογραφή του λογιστή της ο οποίος είναι… (τι σύμπτωση!) ο κύριος Παναγιώτης Πανίδης.Ο ΕΟΣ Ξάνθης, όπως και ο Δήμος Ξάνθης αλλά και άλλοι σύλλογοι, θα καταθέσει ένσταση στη ΡΑΕ για τη νέα αίτηση προσπαθώντας να σώσει το όμορφο- και σε μεγάλο βαθμό ανέγγιχτο- βουνό της Ξάνθης.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΛΕΙΑ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ

Eos Xanthis

Σχετικά Άρθρα