Επιχειρήσεις Τελευταία Νέα

Αντιμετώπιση πανδημίας σε μεγάλες επιχειρήσεις της Ξάνθης

Ερωτήσεις XanthiNews.gr

  1. Πόσο επηρέασε η πανδημία την επιχείρηση σας; Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Μιλάω για τον κύκλο εργασιών.

Για τη SUNLIGHT η συγκυρία υπήρξε αρκετά κρίσιμη. Έχοντας φτάσει σε ένα επίπεδο να παράγουμε με τριπλές βάρδιες ξαφνικά είδαμε τις νέες παραγγελίες να παγώνουν  εξαιτίας της παύσης των δραστηριοτήτων πολλών πελατών μας στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε.

Παρόλο αυτά, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις επενδύσεις μας με κύριο μέλημά μας να παραμένει η διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες που επηρέασαν τους πελάτες μας και το σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας, ο κύκλος εργασιών της SUNLIGHT, παρέμεινε σταθερός, χάρη στην άμεση ανταπόκριση της εταιρείας στη διαχείριση των προκλήσεων που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας.

  • Υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού τον τελευταίο χρόνο;

Στη Sunlightπροτεραιότητά μας είναι να παρέχουμε ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον εργασίας στους ανθρώπους μας, σύμφωνα πάντα με τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας. Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της πανδημίας στη χώρα μας, ακολουθήσαμε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και προβήκαμε σε ακόμη περισσότερα, με σκοπό τη διατήρηση και εξασφάλιση ενός ασφαλούς και υγιούς περιβάλλοντος για τους ανθρώπους μας. Διακόψαμε άμεσα οποιεσδήποτε μετακινήσεις και ταξίδια προς και από το εξωτερικό. Εφαρμόσαμε σε όλους τους χώρους τη χρήση της μάσκας, μειώσαμε κατά 50% τη φυσική παρουσία των εργαζόμενων στα γραφεία μας, πραγματοποιούσαμε καθημερινές θερμομετρήσεις, απολυμάνσεις σε εβδομαδιαία βάση σε όλους τους χώρους και παρείχαμε προστατευτικό υλικό, όπως μάσκες και αντισηπτικά. Παράλληλα, υπήρξε συνεχής επικοινωνία μεταξύ των προϊσταμένων/υπεύθυνων βάρδιας και του υπόλοιπου ανθρώπινου δυναμικού, ώστε να ενημερώνονται και να εκφράζουν τυχόν ανησυχίες τους.

Στο γενικότερο πλαίσιο της μέριμνάς μας για τη διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, και της δέσμευσή μας γιασυνεχή βελτίωση των συνθηκών υγείας στην εργασία, ιδίως σε ότι αφορά τα ανώτατα επιτρεπτά όρια έκθεσης σε μόλυβδο, πραγματοποιούνται συστηματικές εξετάσεις  – περισσότερες από 750 ετησίως -με παράλληλη ενημέρωση στις αρμόδιες αρχές.

  • Υπήρξαν αλλαγές ως προς τον τρόπο που επικοινωνείτε με τους πελάτες σας; Ή δέχεστε παραγγελίες; Υπήρξαν δηλαδή δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού της εταιρίας;

Η πιο σημαντική πρόσκληση που είχαμε να αντιμετωπίσουμε στην αρχή της πανδημίας ήταν οι έγκαιρες παραδόσεις υπαρχόντων παραγγελιών στους πελάτες μας. Εξαιτίας των προβλημάτων στις μεταφορές, της μη επαρκούς διαθεσιμότητας φορτηγών, των υψηλότερων τιμών και των καθυστερήσεων στα σύνορα λόγω επιπλέον ελέγχων ασφαλείας οφείλαμε να δημιουργήσουμε ένα έξυπνο σύστημα μεταφορών προκειμένου να ανταποκριθούμε στην έγκαιρη παράδοση των παραγγελιών μας. Δράσαμε έγκαιρα, στηριζόμενοι στους βασικούς μας πυλώνες: τουςανθρώπους μας, τους πελάτες και τους προμηθευτές μας. Ήμασταν σε διαρκή επικοινωνία με τους πελάτες μας, όπως και πριν την πανδημία καιεπενδύσαμε χρόνο για την πραγματοποίηση onlineσεμιναρίων και εκπαιδεύσεων,ενημερώνοντας τους για τα υπάρχοντα και νέα προϊόντα λιθίου.Προετοιμαστήκαμε και δράσαμε προληπτικά και όχι απολογιστικά, για να συνεχίσουμε να απαντάμε αποτελεσματικά στις ανάγκες των πελατών μας. Κύριο μέλημά μας ήταν να διαθέτουμε ένα επαρκές απόθεμα προϊόντων, ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για να καλύψουμε άμεσατις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών μας.

  • Πιστεύετε ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις σαν την δική σας βγαίνουν νικητές από την πανδημία ή θα χρειαστεί χρόνος για την επάνοδο;

Μέσα από την πανδημία καταφέραμε,όχι μόνον να ανταποκριθούμε με επιτυχία στις ραγδαίες αλλαγές που αυτή έφερε, αλλά συνεχίσαμε να υλοποιούμε το πλάνο ανάπτυξης της SUNLIGHT.Μετασχηματιζόμαστε σε μία εταιρεία τεχνολογίας στην αποθήκευση ενέργειας. Δημιουργήσαμε ένα υπερσύγχρονο νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στην Αθήνα που θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με το αντίστοιχο που διατηρούμε στην παραγωγική μας μονάδα στην Ξάνθηγια το οποίο είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι. Θέλουμε να είμαστε μία εταιρεία που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των τεχνολογιών αποθήκευσης ενέργειας σε μία περίοδο που η μετάβαση σε λύσεις πράσινης ενέργειας αποτελεί εθνικό και ευρωπαϊκό στόχο.     

Σχετικά Άρθρα