Μειονότητα Τελευταία Νέα

Ετοιμάζουν νέα πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Ξάνθης υπέρ της “Τουρκικής Ένωσης” (Αυτό το Σάββατο)

Η παράνομη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» μας έστειλε το παρακάτω δελτίο τύπου σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου που δεν την αναγνωρίζει ως νόμιμη.

Το δελτίο

Με ιδιαίτερη απογοήτευση ενημερωθήκαμε για το γεγονός της απόρριψης της αναιρέσεως μας από τον Άρειο Πάγο. Δεδομένης της επανειλημμένης απόρριψης των διαχρονικών και δίκαιων αιτημάτων μας από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας και την άρνηση της Πολιτείας να συνταχθεί με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αποδεικνύεται η οριστική εκτροπή από τις δημοκρατικές αξίες και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Θυμίζουμε ότι, ο σεβασμός στη διαφορά πίστεως, φύλου, εθνική συνείδησης και καταγωγής, του χρώματος στο δέρμα, στη γλώσσα, κ.ο.κ. συνιστά οικουμενική αξία και δικαίωμα κάθε ανθρώπου που ασκείται είτε ατομικά είτε συλλογικά και προστατεύεται από όλες τις σχετικές διεθνείς συνθήκες. Θυμίζουμε, επίσης, ότι η Τουρκική Ένωση Ξάνθης, ένα σωματείο η ίδρυση του οποίου αρχικά έγινε δεκτή από την χώρα μας αλλά μεταγενέστερα απαγορεύτηκε η λειτουργία του για ανυπόστατους εθνικούς λόγους, ασκώντας ειρηνικά κάθε δημοκρατικό και νόμιμο δικαίωμα, αναζητά τα τελευταία 13 έτη δικαίωση και αναγνώριση δικαιωμάτων που σε άλλες χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης και του υφηλίου είναι αυτονόητα και έχουν κατακτηθεί εδώ και δεκαετίες.

Καταδικάζουμε, κάθε προσπάθεια αποκλεισμού, περιθωριοποίησης και στοχοποίησης της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, της οποίας το μοναδικό “ατόπημα” είναι η διατήρηση τουρκικής συνείδησης. Σε πείσμα όλων αυτών που επιθυμούν να διχάσουν την Τουρκική Μειονότητα της Θράκης και τον ελληνικό λαό γενικότερα, η Τουρκική Ένωση Ξάνθης, υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει και να υπερασπίζεται τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Παράλληλα, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι, δεν θα πάψουμε να διεκδικούμε ειρηνικά και δημοκρατικά οποιοδήποτε δικαίωμά μας αναγνωρίζει τόσο το Σύνταγμα της χώρας μας όσο και οι διεθνείς συμβάσεις και συνθήκες που την δεσμεύουν μέχρι την τελική και οριστική δικαίωση μας.

Ενόψει των παραπάνω ανακοινώνουμε προς όλους τους ενδιαφερόμενους ότι στις 10 Ιουλίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 11.30πμ, θα πραγματοποιηθεί ειρηνική πορεία η οποία θα ξεκινήσει από την έδρα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης και θα κατευθυνθεί προς την Κεντρική Πλατεία της πόλης όπου και θα λάβει χώρα σύντομη ομιλία και καθιστική διαμαρτυρία. Καλούμε όλα τα μέλη και όλους τους φίλους του Συλλόγου μας να συνταχθούν με τα δίκαια αιτήματά μας και να λάβουν μέρος στην εκδήλωση αυτή με την οποία ασκούμε το δικαίωμά μας στη δημοκρατική διαμαρτυρία και υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια στην έλλειψη δικαιοσύνης.

Ξάνθη, 7-7-2021

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα