Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ο Λαχανόκηπος του 3ου Γυμνασίου Ξάνθης – Όπου υπάρχει ένας κήπος, είναι κι ένα σχολείο! (βίντεο)

Ο Δήμαρχος Ξάνθης επισκέφθηκε τον λαχανόκηπο του σχολείου και συνεχάρη γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές για την υπέροχη πρωτοβουλία!

 Ένας μη αξιοποιημένος χώρος, έγινε το ομορφότερο μέρος του σχολικού συγκροτήματος

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Ξάνθης ξενάγησε τον Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη στον όμορφο λαχανόκηπό τους. Καταπληκτικά παρτέρια από παλιά ελαστικά  κοσμούν τον χώρο και σε συνδυασμό με  τις ευφάνταστες ζωγραφιές πάνω στους τοίχους,  έχουν αλλάξει εντελώς την όψη της πίσω αυλής του σχολείου.

Πλέον οι μαθητές έχουν τη δική τους πράσινη γωνιά – Ένα πανέμορφο στέκι ξεκούρασης και μάθησης – Η φαντασία και το μεράκι περισσεύουν !

 Στο 3ο Γυμνάσιο Ξάνθης, καθηγητές, γονείς και μαθητές συνεργάστηκαν,  δούλεψαν με φροντίδα και μεράκι και  δημιούργησαν ένα πολύ όμορφο λαχανόκηπο, όπου μέσα σε παρτέρια από λάστιχα εκτός από λαχανικά καλλιεργούν και την περιβαλλοντική και οικολογική τους συνείδησης, για τη δημιουργία μιας κοινωνίας που θα σέβεται και θα προστατεύει το περιβάλλον. Οι μαθητές ενημερώθηκαν  και βιωματικά πλέον έμαθαν τα στάδια ανάπτυξης ενός φυτού!

Ο Δήμαρχος Ξάνθης εξήρε την πρωτοβουλία και την καινοτομία να τοποθετηθούν παλιά λάστιχα ως παρτέρια και στην συνέχεια ενημέρωσε πως έχουν δρομολογηθούν παρόμοιες δράσεις σε πολλά σχολεία με την δημιουργία και θερμοκηπίων ενώ τέλος υποσχέθηκε ότι θα δοθούν στο 3ο  Γυμνάσιο Ξάνθης από τον Δήμο τα απαραίτητα υλικά για τον γενικότερο ευπρεπισμό του χώρου (υλικά βαφής, κάδοι και παγκάκια).

Σχετικά Άρθρα