Κοινωνία Τελευταία Νέα

Σήμερα: Χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπάδες!

Είναι μια ημέρα αφιερωμένη σε όλους τους πατεράδες του κόσμου κάτι αντίστοιχο με την γιορτή της μητέρας. Δεν αφορά μόνο την πατρότητα αλλά και τη συνεισφορά των μπαμπάδων στο κοινωνικό σύνολο.

Είναι μια γιορτή που έχει ως στόχο να δείξει ότι ο ρόλος του πατέρα είναι εξίσου σημαντικός με αυτόν της μητέρας δεδομένου ότι πολύ συχνά στην κοινωνία μας οι μπαμπάδες περνούν σε δεύτερη μοίρα. Εκείνο που διαμορφώνει αυτό το μοναδικό δέσιμο ανάμεσα σε έναν πατέρα και το παιδί του είναι τα μικρά καθημερινά πράγματα που μοιράζονται. Μια δυνατή αγκαλιά, ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι μια εκδρομή γεμάτη δράση.

Στην Ελλάδα η γιορτή του πατέρα καθιερώθηκε από τον Σύλλογο διαζευγμένων αντρών, λόγω της απαξίωσης που αντιμετώπιζαν οι πατεράδες από τα δικαστήρια σχετικά με την επιμέλεια των παιδιών όταν εκδικάζονταν τα διαζύγια.

Στους πατεράδες όλου του κόσμου που πρέπει να είναι “κολώνες” του σπιτιού, που πρέπει να φροντίζουν να μην λείπει τίποτα από τα παιδιά τους, που πρέπει να δείχνουν δυνατοί και ανεπηρέαστοι ακόμη και όταν συγκινούνται… και συγκινούνται εύκολα.

Σε αυτούς που δεν μιλούν πολύ αλλά αγωνιούν διαρκώς και σκέφτονται τις δυσκολίες και το αύριο που έχουν να αντιμετωπίσουν.

Η παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα πρωτογιορτάσθηκε στις 19 Ιουνίου 1910 και έκτοτε γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου.

Σε όλους αυτούς να ευχηθούμε Χρόνια – Πολλά !

Σχετικά Άρθρα