Κοινωνία Τελευταία Νέα

Πανηγυρίζει την Κυριακή της Πεντηκοστής ο καθεδρικός ναός της του θεού Σοφίας Ξάνθης (φωτογραφίες από τον Αρχιερατικό Εσπερινό)

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Με αυτό το κάλεσμα της Εκκλησίας, άρχισαν οι εορταστικές και πανηγυρικές εκδηλώσεις για την μεγάλη και δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος.

Το Σάββατο 19, Ιουνίου 2021 στις 7 η ώρα το απόγευμα τελέστηκε μέγας αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος όπου έλαβαν μέρος Ιερείς της Μητροπόλεως Ξάνθης παρουσία πλήθος πιστών (με ιδιαίτερο σεβασμό στα υγιεινονομικά μέτρα)  ενώ την Κυριακή το πρωί τελέστηκε όρθρος και αρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργώντας του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος.

Το απόγευμα της Κυριακής θα τελεστεί ο εσπερινός της γονυκλισίας. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος με πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Φωτογραφίες από τον Αρχιερατικό Εσπερινό:

Σχετικά Άρθρα