Κύριο Θέμα Οικολογία Τελευταία Νέα

Έγχυση βιομεθανίου από βιομάζα, στο δίκτυο Φυσικού Αερίου της ΑΜΘ σχεδιάζει η ΔΕΔΑ

Συμμετοχή της ΔΕΔΑ στο Regional Growth Conference και το Webinar του ΙΕΝΕ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Μάριος Τσάκας, στις τοποθετήσεις του, αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα υποδομών φυσικού αερίου και τα «πράσινα» δίκτυα της εταιρείας

Η στρατηγική της ΔΕΔΑ για την έλευση του φυσικού αερίο υσε 34 πόλεις της χώρας και οι δράσεις της για το «πρασίνισμα» των δικτύων διανομής, βρέθηκαν στο επίκεντρο των τοποθετήσεων του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, Μάριου Τσάκα κατά τη διάρκεια του RegionalGrowthConference (RGC) 2021 και του Webinar του IENEπου διοργανώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Ειδικότερα,  ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ συμμετείχε στη συζήτηση με θέμα «Ο ρόλος της ενέργειας στην περιφερειακή ανάπτυξη»η οποίαδιεξήχθη στο πλαίσιο του RGC2021,στην Πάτρα στις 3-5 Ιουνίου 2021, με ομιλητές, μεταξύ άλλων, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας,Κώστα Σκρέκα, τονΤομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο και την Ευρωβουλευτή της Ν.Δ., Μαρία Σπυράκη.

Ο κ. Τσάκας αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα της ΔΕΔΑ, ύψους 300 εκατ. ευρώ έως το 2025 και μισού δισ. ευρώ έως το 2036, που θα φέρουν το φυσικό αέριο σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα -από τη Θράκη μέχρι την Ηλεία- όπου συγκεντρώνεται περίπου το 35% του συνολικού ελληνικού πληθυσμού. «Το έργο μας περιλαμβάνει τη δημιουργία δικτύων μήκους περίπου 2.000 χιλιομέτρων σε επτά Περιφέρειες, με συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών -οικιακών, εμπορικών και βιομηχανικών- οι οποίοι σε πρώτη φάση θα είναι περίπου 75.000,ενώ στόχος είναι την επόμενη δεκαετία να ξεπεράσουν τις 150.000», σημείωσε.

Επιπρόσθετα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η εταιρεία για την αναβάθμιση των δικτύων της ώστε να μπορούν μελλοντικά να διανέμουν βιομεθάνιο και υδρογόνο.

«Αν θέλουμε να επεκτείνουμε τις χρηματοδοτήσεις των έργων φυσικού αερίου από ευρωπαϊκούς πόρους και μετά το 2023, θα πρέπει να πρασινίσουμε τα δίκτυά μας», υπογράμμισε ο κ. Τσάκας, επισημαίνοντας ότι η ΔΕΔΑ είναι πλέον έτοιμη να εισάγει τη χρήση βιομεθανίου στα δίκτυά της. Όπως εξήγησε, στο τέλος του 2021 η εταιρεία θα ξεκινήσει πιλοτικό έργο για την έγχυση βιομεθανίου από βιομάζα, δηλαδή από υπολείμματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα, στα δίκτυα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. «Βάσει μελέτης που κάναμε, στο πιο απαισιόδοξο σενάριο μπορεί το 30% του φυσικού αερίου που καταναλώνεται στην Περιφέρεια ΑΜΘ να προέρχεται από βιομεθάνιογια το 2025», επεσήμανε.

Παράλληλα,η ΔΕΔΑ διενεργεί μελέτηαναφορικά με την προοπτική διανομής υδρογόνου μέσα από τα δίκτυά τηςως μείγμα με το φυσικό αέριο.

Ο  Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ συμμετείχε, επίσης, στο Webinar του ΙΕΝΕ με θέμα «Αγορές αερίου σε μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» που πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου 2021,εστιάζοντας, στην τοποθέτησή του, στον κομβικό ρόλο που διαδραματίζουν οι υποδομές διανομής φυσικού αερίου στη διαδικασία ενεργειακής μετάβασης της χώρας. Στη διαδικτυακή εκδήλωση του ΙΕΝΕ, απηύθυνε χαιρετισμό η Ευρωβουλευτής, Μαρία Σπυράκη, ενώ, μεταξύ άλλων, μίλησανοSeniorDirector της UnitedStatesEnergyAssociation, WilliamL. Polen και ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) Δρ. Αθανάσιος Δαγούμας.

Εγκατάσταση φυσικού αερίου για διαμέρισμα

Κάθε ιδιοκτήτης διαμερίσματος μπορεί να έχει το δικό του λέβητα!

Η εγκατάσταση φυσικού αερίου συνηθίζεται όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό ως κεντρική μονάδα στις πολυκατοικίες.

Κεντρική θέρμανση πολυκατοικίας

Θέρμανση μονοκατοικίας

Θέρμανση μόνο σε  διαμέρισμα

Η Εταιρεία Φυσικό Αέριο Ξάνθης εκτός του ότι είναι Πάροχος Φυσικού Αερίου και Ρεύματος μπορεί να αναλάβει ολόκληρη της διαδικασία διασύνδεσης σας με το ΝΕΟ δίκτυο Φυσικού Αερίου που κατασκευάζεται στην Ξάνθης και την μετατροπή της εγκατάστασή σας (χαρτιά- μελέτη- κεντρική παροχή- εγκατάσταση λέβητα κλπ) εύκολα και χωρίς να χρειαστεί να ασχοληθείτε εσείς.

Αναλαμβάνουμε εμείς εξολοκλήρου όλη την διαδικασία για εσάς!!!

Πληροφορίες Φυσικό Αέριο Ξάνθης Ηλ. Γεραγά 13 και 1ο Χλμ Ξάνθης – Καβάλα και Ηλία Γεραγά 13 Ξάνθη, Σταύρος Καρυπίδης Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. τηλ. 2541600699 – 6947267737.


Ρωτήστε μας και για τους Λέβητες Φυσικού Αερίου BAXI και την 7ετή εγγύηση που παρέχουμε, στην καλύτερη τιμή της αγοράς. Για τιμή τηλ. 2541600699 και 6947267737

Σχετικά Άρθρα