Κοινωνία Τελευταία Νέα

Σαίξπηρ έπαιξαν τα παιδιά του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης (Βίντεο και Φωτογραφίες)

Με μεγάλη επιτυχία και ξεχωριστή δεξιότητα η θεατρική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης,  την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021, ερμήνευσε την περίφημη κωμωδία του Σαίξπηρ «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» στοαμφιθεάτρου του 3ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης. ΗπαράστασηέλαβεχώραστοπλαίσιοτουπρογράμματοςErasmus+” – “VisualitationofΕmotionsofClassicalDrama – “AMidsummerNight’sDream” byWilliamShakespeare.

Η θεατρική ομάδα, τη σχολική χρονιά 2020-2021, αποτελούνταν από τις μαθήτριες και τους μαθητέςτης Γ΄ Γυμνασίου:Ατανίδη Ιωάννη, Δαστερίδου Νικολέτα, Κοζλεκίδου Σοφία, Κράββαρη Ιωάννα, ΜπουρνατζήΜαριλία, Πάγγου Βασιλεία, Πεχλιβάνη Ευστράτιο, ΣυρόπουλοΜατθαίοκαι Χαλκίδου Ευγενία.

Συντελεστές και υπεύθυνοι εργάστηκαν με υπέρμετρο ζήλο και ενθουσιασμό για την επιτυχία της παράστασης. Υπεύθυνη οργάνωσης και συντονισμού δράσεων“Erasmus+” του 2ου Γυμνασίου Ξάνθηςήταν η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης κ. Τάτσιου Έλενα. Ενώ, συντονιστής του προγράμματος “Erasmus+” διατέλεσεο καθηγητής κ. Συρόπουλος Απόστολος. Σημαντικό  ρόλο διαδραμάτισε η παιδαγωγική ομάδααποτελούμενη από τις καθηγήτριες  κ. Αθανασιάδου Κυριακή,  κ. Αλεξιάδου Ελευθερία,  κ. Κλειτσιώτη Χρυσούλα και κ. Χαμπηλομάτη Παναγιώτα. Υπεύθυνη για τα κουστούμια ήταν η κ.Παπαδοπούλου Ελένη, ενώ την ευθύνη για τη σκηνοθεσία – και  θεατρική  αγωγή την είχα η κ. Γκρίκοβιτς Στέλλα. Υπεύθυνος διάχυσης δελτίου τύπου της θεατρικής μας παράστασης ο κ. Ζωγραφόπουλος Κωνσταντίνος.

Θα θέλαμε να αποδώσουμε εγκάρδιες ευχαριστίες στη Διεύθυνση του 3ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης για τη ζεστή φιλοξενία και τη ευγενικήπαραχώρηση του σχολικού αμφιθεάτρου.Επίσης, θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στους γονείς των μαθητών, οι οποίοι συναίνεσαν στη συμμετοχή των παιδιών τους στις δραστηριότητες του εργαστηρίου της Θεατρικής Ομάδας όλη τη χρονιά, αλλά και στη καταληκτική θεατρική παράσταση.

Είμαστε περήφανοι για τα παιδιά μας γιατί σε μια δύσκολη, λόγω της πανδημίας, περίοδο έφεραν σε πέρας – κάτω από αντίξοες συνθήκες – μιαδύσκολη αποστολή με ζήλο, ενθουσιασμό και απέραντη αγάπη για το θέατρο και τον πολιτισμό. Τονίζουμε ότι οι σκηνές της  παράστασής μας ήταν εξ ολοκλήρου στην αγγλική γλώσσα.

Ευχή όλων μας η επόμενη παράσταση να πραγματοποιηθεί σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο που θα πάλλεται από ενθουσιασμό για τα παιδιά του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης.

 Καλό Καλοκαίρι και καλή συνέχεια στο επόμενο σκαλοπάτι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παιδιά μας!!!

Εκ της Διεύθυνσης του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης

Έλενα Τάτσιου,

Διευθύντρια Σχολικής Μονάδας

Σχετικά Άρθρα