Κοινωνία Τελευταία Νέα

Μαθητική εργασία για τον κίνδυνο του καπνίσματος του Δημήτρη Κωνσταντινίδη από το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης

Το κάπνισμα αποτελεί μία μάστιγα, ένα κοινωνικό φαινόμενο της εποχής μας. Πολύ διαδεδομένο είναι και στον χώρο των νέων, αφού το νεαρό της ηλικίας τους δεν τους επιτρέπει να κατανοήσουν τα προβλήματα υγείας που επέρχονται μακροχρόνια, όπως αδιαμφισβήτητα έχουν αποδείξει οι επιστημονικές και οι ιατρικές μελέτες.

Η εργασία αυτή έχει ως σκοπό να ερευνήσει τους λόγους έναρξης ή αποστροφής από το κάπνισμα, αν υπάρχει σωστή ενημέρωση για τις βλαβερές συνέπειες που μπορούν να επηρεάσουν ολόκληρο τον οργανισμό του ανθρώπου και αν επαρκούν τα μέτρα κατά του καπνίσματος. Κυρίως όμως, στόχος της έρευνας-εργασίας αυτής είναι να ευαισθητοποιήσει την ηλικιακή κατηγορία των νέων, να τους ενημερώσει εκ των αποτελεσμάτων και να τους παρακινήσει να μείνουν μακριά από το τσιγάρο.

Γιατί μαγκιά είναι να ΜΗΝ καπνίζεις!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον καθηγητή Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κ. Βασιλακόπουλο Θεόδωρο, ο οποίος παρά το βαρύ του πρόγραμμα, συμμετείχε στην παρουσίαση που έγινε στο 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης, την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021.

Ο κ. Βασιλακόπουλος ανέλυσε επιστημονικά και με πλήρη σαφήνεια, όλους τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να καπνίζει ένας άνθρωπος, καθώς και τις επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει το τσιγάρο. Επίσης, αναφέρθηκε και στις μεθόδους για την αποτελεσματική διακοπή του καπνίσματος.

Θερμές ευχαριστίες για την άρτια ολοκλήρωση της εργασίας στον κ. Μιχαηλίδη Χαράλαμπο, στην κ. Λαγού Κωνσταντίνα, στην Καπνιάζη Δέσποινα, στον Θεοδοσάκη Κωνσταντίνο, στον Μιχαλόπουλο Παναγιώτη και στη Μπατζάκ Γκιονούλ.

Η παρουσίαση του μαθητή του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης Δημήτρη Κωνσταντινίδη καθώς και η επεξεργασία των στιγμιότυπων, έγινε υπό μορφή τηλεοπτικής εκπομπής για να κρατήσει το ενδιαφέρον.

Σχετικά Άρθρα