Κοινωνία Τελευταία Νέα

Εκδηλώσεις μνήμης στα Κομνηνά Ξάνθης για τους εκτελεσθέντες κατοίκους από τους Βούλγαρους κατακτητές το1944 (φωτογραφίες)

Με μεγάλη επιτυχία ετελέσθη σήμερα στα Κομνηνά Ξάνθης η εκδήλωση μνήμης των σφαγιασθέντων κι εκτελεσθέντων κατοίκων των Κομνηνών στις 12-6-1944 από τους Βούλγαρους κατακτητές.

Τρισάγιο στη μνήμη των νεκρών εψάλη από τον Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα στη πλατεία του χωριού όπου εκτέλεσαν οι Βούλγαροι την Κυριακούλα Στίγκα καθώς και τον σύζυγο της Δημήτριο και τους νεαρούς αντάρτες Νίκο Σιδηρόπουλο και Κωστάκη Παπαδόπουλο.

Ομιλητής στην εκδήλωση ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Τάσος Κοντογιαννίδης, παρέστησαν, βουλευτές του νομού Ξάνθης, ο δήμαρχος Ξάνθης, ο περιφερειάρχης, εκπρόσωπος του Διοικητού του Δ΄ Σώματος Στρατού, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ο Πρόεδρος των αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης μερίμνη του οποίου απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια σε παλιούς αγωνιστές τα οποία παρέλαβαν συγγενείς τους.

Στην εκδήλωση ζητήθηκε από την Βουλγαρική κυβέρνηση μία συγγνώμη για τα εγκλήματα που διέπραξε τότε ο στρατός τους για να αναπαυθούν οι ψυχές των νεκρών μας.

Σχετικά Άρθρα