Ελλάδα Τελευταία Νέα

Χαλάρωση μέτρων: Επιστρέφει από σήμερα η μουσική στην εστίαση – Έως τη 01:30 η κυκλοφορία

Το πρώτο μεγάλο βήμα για την επιστροφή στην πλήρη κανονικότητα γίνεται από σήμερα, ενώ την ίδια ώρα ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την 1η Ιουλίου όποτε και θα καταργηθούν οι βασικότεροι από τους περιορισμούς.

Αρχής γενομένης από σήμερα, Σάββατο, η εστίαση επιστρέφει σε έναν βαθμό στα… συνηθισμένα, αφού έφτασε ο καιρός οι DJ να επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο και, εστιατόρια, καφέ και μπαρ να επαναφέρουν την μουσική. Ωστόσο η ώρα για χορό δεν έχει φτάσει ακόμη αφού οι περιορισμοί παραμένουν ακόμη αυστηροί. Την ίδια ώρα, η εστίαση θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τον κόσμο μόνο στους εξωτερικούς χώρους και μόνο καθήμενους.

Αντίστοιχα, άλλο ένα μέτρο το οποίο βαίνει προς χαλάρωση μέχρι τελικά την κατάργησή του από τον επόμενο μήνα είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα από σήμερα η κυκλοφορία των πολιτών επιτρέπεται έως τη 01:30 αντί για τις 12:30 που ίσχυε μέχρι χθες. Από 1ης Ιουλίου όμως, το μέτρο καταργείται και δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός όσον αφορά στις μετακινήσεις.

Η επέκταση του ωραρίου μέχρι την 1:30 μετά τα μεσάνυχτα, δίνει πλέον τη δυνατότητα στους θερινούς κινηματογράφους να πραγματοποιήσουν δύο προβολές καθώς μέχρι τώρα αυτό ήταν ανέφικτο.

Το ίδιο ισχύει με τις θεατρικές παραστάσεις και τις συναυλίες, οι οποίες έπρεπε να ολοκληρώνονται νωρίτερα από τις 12 το βράδυ προκειμένου να έχουν αποχωρήσει όλοι ακόμα και οι εργαζόμενοι πριν από την έναρξη της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Από σήμερα επίσης, αυξήθηκε το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος – θεάματος από 50 σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων, σε 70% έως 5000 θέσεων, και σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα, σε κάθε περίπτωση με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.

Επίσης, για τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται πλέον η ταυτόχρονη παρουσία τεσσάρων πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100 τ.μ..


Σχετικά Άρθρα