Κοινωνία Τελευταία Νέα

Πρώτο βραβείο για μαθητή της Ξάνθης στην ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ«Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ»

38η  ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ« Ο  ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ »

    Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και η Δ.Ε. του Παραρτήματος Καβάλας της Ε.Μ.Ε.  που συμπληρώνει 40 χρόνια  συνεχούς παρουσίας στην Πόλη μας ,συγχαίρουν και ευχαριστούν θερμά τους  14 μαθητές  Γυμνασίων και Λυκείων, από τις  ΠΕ Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης ο μεγαλύτερος αριθμός επιτυχόντων  των τελευταίων ετών που πήραν μέρος σήμερα στην 38η  ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ « Ο  ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ.

     Ιδιαίτερα θα θέλαμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε  τον μαθητή  Φωτιάδη Πρόδρομο της Α΄ Λυκείου  του Μουσικού Σχολείου Δράμας που εξασφάλισε το Β΄ Βραβείο  και τον μαθητή Γεωργελέ Γεώργιο  της Β΄ Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης, που εξασφάλισε  το Α΄ Βραβείο. Να ευχηθούμε ολόψυχα κάθε επιτυχία στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα  στην οποία θα συμμετάσχουν ,να συγχαρούμε επίσης τους καθηγητές τους και τους γονείς τους  γι αυτή την μεγάλη επιτυχία τους . Τα ονόματα των μαθητών  αυτών  δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (hms.gr)

   Οι μαθητές αυτοί  θα συγκροτήσουν την Ελληνική ομάδα που θα λάβει ο μέρος στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, η οποία θα διεξαχθεί τη φετινή χρονιά διαδικτυακά 14 με 24 Ιουλίου 2021 με έδρα την Αγία Πετρούπολη. Μετά την άθροιση των βαθμών του Αρχιμήδη και της ΔΜΟ θα προκύψει η εξάδα που θα λάβει μέρος στη ΒΜΟ 2021.

     Οι διαγωνισμοί της ΕΜΕ αποτελούν ένα καταξιωμένο θεσμό από τον οποίο επιλέγονται οι άριστοι και διοργανώνονται με μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο από τα κατά τόπους παραρτήματα. Στους διαγωνισμούς αυτούς παίρνουν μέρος τα καλύτερα μαθηματικά μυαλά και με τη συμμετοχή τους ιεραρχικά στις τρείς φάσεις «Θαλής», «Ευκλείδης» και «Αρχιμήδης» επιλέγονται και συγκροτούνται οι εθνικές ομάδες που εκπροσωπούν τη χώρα μας στις Ολυμπιάδες και Βαλκανιάδες  Μαθηματικών.

 ΓΙΑ ΤΗ ΔΕ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

      Ο  πρόεδρος                                                                      Ο Γ. Γραμματέας

  Βασίλειος  Τσιάντος                                                          Θωμάς   Παπαντωνίου  

Σχετικά Άρθρα