Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Επίσκεψη του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο “PLETENO”

Ο Α’ Κύκλος του σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην ΚΟΙΝΣΕΠ «Pleteno», η οποία αποτελείται από  μία ομάδα νέων γυναικών από τον Κένταυρο της ορεινής Ξάνθη. Πηγή έμπνευσής τους αποτελούν  τα προϊόντα του τόπου, σε συνδυασμό με τη γνώση του παρελθόντος και την παράδοση. Αυτό που χαρακτηρίζει την ομάδα  είναι το μεράκι,  η διάθεση για δημιουργία, πάντα με σεβασμό στη φύση και το περιβάλλον. Το «Pleteno» μπορεί να προσφέρει: πλεκτά καλάθια, τσάντες, παντόφλες, αλλά και  βότανα του βουνού, γλυκά του κουταλιού, κ.λ.π.

Οι κυρίες του “Pleteno” μας επιφύλαξαν θερμή υποδοχή. Μας υποδέχτηκαν στο ζεστό τους χώρο, ο οποίος βρίσκεται σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο, δίπλα στο ξενοδοχείο «Αγριανή» και μας πρόσφεραν καφέ και γλυκίσματα από τα χεράκια τους!

Στους εκπαιδευόμενους  μίλησε η κ. Αρετή Μποφιλίου, εκπαιδευτικός του ΣΔΕ Ξάνθης και μέλος της ομάδας  γυναικών του «Pleteno» για τη δημιουργία της ομάδας αυτής, το σκοπό, τα προϊόντα που δημιουργεί, τους τρόπους που προσπαθεί να τα προωθήσει, ενώ έκανε και μια μικρή παρουσίαση γενικά για τις ΚΟΙΝΣΕΠ που υπάρχουν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Επιπλέον είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά πώς δημιουργούν υφαντά σε έναν παραδοσιακό αργαλειό. Ακολούθησε συζήτηση, όπου τονίστηκε ιδιαίτερα ο ρόλος που μπορεί να παίξει η γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Στη συνέχεια οι εκπαιδευόμενοι περιηγήθηκαν στη γύρω περιοχή και επισκέφθηκαν ένα πανέμορφο βυζαντινό γεφύρι που ήταν εκεί κοντά.

Ευχαριστούμε για τη θερμή φιλοξενία τις γυναίκες του «Pleteno» και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στις προσπάθειές τους.                                                                                                                                                                       

                                                                                                        Ο Διευθυντής
                                                                                                      Συμεωνίδης Συμεών

Σχετικά Άρθρα