ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Ήρθε νέα ρύθμιση για οφειλές προς τη ΔΕΥΑ Ξάνθης (βίντεο με δηλώσεις προέδρου)

Στους δημότες που έχουν πληγεί από την πανδημία δίδεται η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τη νέα ρύθμιση για να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Ξάνθης

Αντιμετωπίζοντας με ιδιαίτερη ευαισθησία και κατανόηση τη δύσκολη οικονομική συγκυρία την οποία διέρχονται πολλά νοικοκυριά και  επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας, η ΔΕΥΑΞ  δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης των ανεξόφλητων λογαριασμών τους.

Ο  Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ξάνθης κ. Ιπποκράτης Καμαρίδης με δηλώσεις του στο xanthipost.gr ενημερώνει πως η νέα ρύθμιση αφορά σε οφειλές καταναλωτών που μπορεί να είναι είτε νομικά πρόσωπα (εταιρείες),  είτε ιδιώτες  (φυσικά πρόσωπα) !

Τα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να πληρούν μία τουλάχιστον από τους παρακάτω  προϋποθέσεις για να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση:  

  • Εργαζόμενοι που οι συμβάσεις εργασίας τους έχουν τεθεί σε αναστολή
  • Άνεργοι
  • Όσοι ενισχύθηκαν  από μέτρα του  υπουργείου εργασίας για την στήριξή τους
  • Ιδιόκτητες εκμισθούμενων ακινήτων των οποίων τα μισθώματα μειώθηκαν με εντολή δημόσιας αρχής

Όσον αφορά τα νομικά πρόσωπα οι προϋποθέσεις ένταξης είναι πιο εξειδικευμένες.

Καλό είναι οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με το οικονομικό τμήμα τους ΔΕΥΑΞ  και να λάβουν τις  απαιτούμενες πληροφορίες για να μπορέσουν να ρυθμίσουν το χρέος τους

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ξάνθης κ. Ιπποκράτης Καμαρίδης «…Προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο, μέσω κάθε νέας νομοθεσίας , να την υιοθετήσουμε για να εξυπηρετήσουμε τους δημότες μας…»

Σχετικά Άρθρα