Κόμματα Τελευταία Νέα

Μακάριος Λαζαρίδης: «Δίνουμε δύναμη στον εργαζόμενο και ενισχύουμε τα δικαιώματά του»

«Η Κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή το πιο φιλεργατικό νομοσχέδιο που έχει φέρει ποτέ Κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση και μετά. Είναι ένα νομοσχέδιο που διασφαλίζει το 8ωρο -θυμίζω ότι σήμερα ο μέσος όρος των ωρών εργασίας στον ιδιωτικό τομέα είναι 10,3- καθώς και το πενθήμερο, όταν σήμερα, βάσει των επίσημων στοιχείων, ο μέσος όρος εργασίας είναι έξι μέρες την εβδομάδα». Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΟΡΕΝ» και τους δημοσιογράφους κ. Α. Παυλόπουλο και κυρία Ντ. Κουτροκόη.

Με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, «δίνουμε δύναμη στους εργαζόμενους και ενισχύουμε τα δικαιώματά τους, τα οποία διασφαλίζονται με την ψηφιακή κάρτα εργασίας. Παράλληλα, αναβαθμίζουμε την Επιθεώρηση Εργασίας σε Ανεξάρτητη Αρχή, προωθούμε την ισορροπία μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, με το δικαίωμα του εργαζομένου στη διαδικτυακή αποσύνδεσή του, ενώ διορθώνουμε αδικίες του παρελθόντος. Και φυσικά δεν τίθεται ζήτημα κατάργησης των ρεπό ούτε υπάρχει θέμα με τις υπερωρίες, οι οποίες μάλιστα αυξάνονται σε 150».

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν το νομοσχέδιο γράφτηκε από τον Σ.Ε.Β., ο κ. Λαζαρίδης υπενθύμισε πως ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, με ανακοίνωσή του, «ασκεί κριτική στην Κυβέρνηση για μια σειρά θεμάτων που δεν τον εξυπηρετούν».

Διερωτήθηκε δε μήπως «ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ δεν θέλουν να αντιμετωπίσουμε χρόνια προβλήματα της αγοράς εργασίας, όπως φαινόμενα αδήλωτης εργασίας, των απλήρωτων υπερωριών, της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, καθώς και τα φαινόμενα βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία που έχουν έρθει με ένταση στο προσκήνιο».

Τελικά, υπογράμμισε ο κ. Λαζαρίδης, «αποδεικνύεται εμπράκτως ότι αυτή η Κυβέρνηση είναι με τους πολλούς, δηλαδή με τους εργαζόμενους, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με τους λίγους, δηλαδή τους επιχειρηματίες και τους εργοδότες».

Σχετικά Άρθρα