Τελευταία Νέα

Πεζοπορία διαμαρτυρίας του ΕΟΣ Ξάνθης για τις ανεμογεννήτριες

Αγαπητοί μας φίλοι

Μετά από πολλούς μήνες (αναγκαστικής) αναστολής των δραστηριοτήτων μας, φτάνει ο καιρός να ξαναβρεθούμε!

Έτσι λοιπόν ξεκινάμε με μια πολλή σημαντική δράση για να αποτρέψουμε την καταστροφή των βουνών της περιοχής μας αλλά και ολόκληρης της χώρας. Ο ΕΟΣ Ξάνθης συμμετέχει, μαζί με πολλούς άλλους συλλόγους, στο Συντονιστικό Φορέων για τα Αιολικά στην οροσειρά της Ροδόπης. Το διήμερο 5 & 6 Ιουνίου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, θα είναι αφιερωμένο στο θέμα των αιολικών και των προβλημάτων που δημιουργούν.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις ενημέρωσης του Σαββάτου, 5 Ιουνίου , για να μάθετε τι είναι πραγματικά αυτή η «πράσινη» ανάπτυξη, και στην πεζοπορία διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 6 Ιουνίου, στην περιοχή του Λειβαδίτη. Η πεζοπορία θα γίνει στο σημείο που θέλουν να τοποθετήσουν τις ανεμογεννήτριες (πατατοχώραφα και κορυφή Ερμάριο) και θα είναι μικρού βαθμού δυσκολίας, κατάλληλη για όλους.

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί ένα προσωρινό πρόγραμμα αναβάσεων για το επόμενο διάστημα αλλά και για τις Τετάρτες (για όσο ακόμα το επιτρέπει η μεσημεριανή ζέστη).

Τέλος τη Δευτέρα 14 Ιουνίου στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί στο καφέ «Κήπος» η ετήσια Γενική Συνέλευση του ΕΟΣ Ξάνθης, και θα είναι μια καλή ευκαιρία να τα ξαναπούμε από κοντά.

Θα ακολουθήσουν αναλυτικές ανακοινώσεις για όλα τα παραπάνω θέματα.

*Τόσο στη Γενική Συνέλευση, όσο και στις άλλες δράσεις, θα τηρηθούν τα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σχετικά Άρθρα