Μειονότητα Τελευταία Νέα

Τα Πομακοχώρια έριξαν άκυρο στην επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θράκη

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που συνάντησε από Πομάκους της Θράκης η “ιδιωτική” (εδώ γελάμε) αυριανή επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών της Τουρκίας στα χωριά τους,ο ίδιος ματαίωσε την επίσκεψή του στα Πομακοχώρια και περιορίστηκε να κάνει επίσκεψη στα “κερασοχώρια” της Κομοτηνής στο χωριό Θάμνα,αφού έφαγε άκυρο,μιας και θεωρήθηκε ακόμη και ανεπιθύμητος.

Και μιας και έρχεται στα μέρη μας θα θέλαμε να του μάθουμε και την ιστορία μας, για να μη μας θεωρεί Τούρκους.

Αγαπητέ Υπουργέ Εξωτερικών της γείτονος χώρας Τουρκίας. Εμείς οι Πομάκοι της Θράκης ζούμε σ’αυτά τα βουνά εδώ και χιλιάδες χρόνια. Πρόγονοί μας ήταν οι περήφανες και ανυπότακτες αρχαίες θρακικές φυλές της Ροδόπης.Δεν ήρθαμε από κάπου αλλού ΔΕΝ κατακτήσουμε αυτά τα μέρη. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ. Ενώ εσείς οι Τούρκοι ξεκινήσατε από τις στέπες της Ασίας, το Τουρκμενιστάν, το Αζερμπαϊτζάν και την Μογγολία. και κατακτήσατε με τη φωτιά και το μαχαίρι τη γη που σας φιλοξενεί σήμερα. Αυτά τα έθνη είναι οι πρόγονοί σας και τα αδέρφια σας, άλλωστε το ομολογείτε και οι ίδιοι και όχι εμείς οι Πομάκοι. Πάψτε λοιπόν να μας θεωρείτε Τούρκους. Τούρκοι δεν είμασταν ποτέ και δεν πρόκειτε να γίνουμε.

Οι πρώτοι Σλάβοι που κατέκτησαν τα μέρη μας, μας έδωσαν τη διάλεκτο που μιλάμε σήμερα, τα πομακικά. Μετά ήρθατε εσείς οι Οθωμανοί και μας δώσατε το Ισλάμ και το αποδεχθήκαμε. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε όμως και αλλιώς. Ήσασταν κατακτητές και ήμασταν κατακτημένοι.

Σαν λαοί έχουμε διαφορετικά ήθη και έθιμα κι’ ας έχουμε πλέον κοινή θρησκεία. Εκτός από τη θρησκεία όμως, δεν έχουμε κανένα άλλο κοινό σημείο να μας ενώνει. Αφήστε μας να ζήσουμε ήσυχα και μη προσπαθείτε να μας χειραγωγήσετε και να μας εκτουρκίσετε με το ζόρι. Άλλωστε εμείς οι Πομάκοι γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τι θα πει καταπίεση από τους εγκάθετους που τοποθετήσατε σε κάθε χωριό και το βρώμικο παιχνίδι που παίζει η χώρα σας εις βάρος μας και εις βάρος της πατρίδας μας Ελλάδας. Γνωρίζουμε πως η χώρα σας Τουρκία, θέλει να παίξει και εδώ το ίδιο παιχνίδι με αυτό της Κύπρου. Αυτό όμως ΠΟΤΕ δεν θα τα καταφέρετε να γίνει, όσες επισκέψεις και αν κάνετε στη Θράκη εσείς και οι υπόλοιποι υπουργοί της χώρας σας…

Hosgeldiniz και Gule goule (Καλώς ορίσατε και να πάτε στο καλό) λοιπόν. Επίσης σας ευχόμαστε να περάσετε καλά στην όμορφη χώρα μας την Ελλάδα. Και όσο μπορείτε, μείνετε όσο γίνεται πιο μακριά από τη Θράκη!…Εμείς οι περήφανοι Έλληνες Πομάκοι της Θράκης!…

Σχετικά Άρθρα