Μειονότητα Τελευταία Νέα

Το περίμενα… Τουρκικό ΥΠΕΞ: Καταγγέλλουμε τις φράσεις “Πομακοχώρια” και “Ελληνόπουλα”!!!

Σε μια προκλητική κίνηση προχώρησε εκ νέου χθες το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αναδημοσιεύοντας την ανακοίνωση της «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης».

Η “Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης” καταδίκασε μέσω της συγκεκριμένης ανάρτησης στο Twitter τα λεγόμενα του Έλληνα πρωθυπουργού για τα “Πομακοχώρια” και τα “Ελληνόπουλα”.

«Καταγγέλλουμε τις φράσεις ‘Πομακοχώρια’ και ‘Ελληνόπουλα’ του πρωθυπουργού της Ελλάδας κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την τηλεδιάσκεψη που έκανε στις 18 Μαΐου ημέρα Τρίτη με τη δασκάλα και τους μαθητές του νηπιαγωγείου Πάχνης. Εκτιμούμε πως πρόκειται για μία στάση ενάντια στα αιτήματα της μειονότητας και άρνηση της επίσημης ταυτότητάς μας. Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει αυτού του είδους τις πολιτικές επιβολής και να είναι πιο εποικοδομητική στο θέμα της ελευθερίας της μειονότητας να εκφράσει τον εαυτό της», αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνωση.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ όχι μόνο αναδημοσίευσε την ανακοίνωση της επιτροπής, αλλά συμπλήρωσε κιόλας ότι: «Υποστηρίζουμε τη δήλωση του συμβουλίου και για άλλη μια φορά καλούμε την Ελλάδα να τερματίσει την άρνηση της τουρκικής ταυτότητας των συγγενών μας που ζουν στη χώρα τους και να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ)».

Σχετικά Άρθρα