Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Ο απολογισμός της ομάδας Τοψίδη στην Ξάνθη

Με τους Ξανθιώτες συναδέλφους της Περιφερειακής Σύνθεσης βρεθήκαμε να ανταλλάξουμε ευχές για το Πάσχα που μας πέρασε αλλά και για το Μπαϊράμι που πλησιάζει. Αναπόφευκτα κάναμε και απολογισμό των προσπαθειών μας αλλά και προγραμματισμό των πρωτοβουλιών που πρέπει να αναλάβουμε. Συζητήσαμε για ζητήματα επίκαιρα και άμεσου ενδιαφέροντος των Ξανθιωτών:

1)      Κουνούπια: 2η χρονιά που τα κουνούπια φέρονται ανάγωγα και εκθέτουν την περιφερειακή διοίκηση και τα δελτία τύπου της. Έχουμε τονίσει πολλές φορές στους διοικούντες ότι πρέπει να είναι ιδιαιτέρως σοβαροί σε αυτό το ζήτημα, που επηρεάζει την υγεία αλλά και την οικονομία της περιοχής. Δυστυχώς αποτέλεσμα δεν είδαμε παρά μόνο ακούμε δικαιολογίες για τον καιρό: μία τους φταίνε οι βροχές, μία η χαμηλή θερμοκρασία και τελευταία τους εξέπληξε η καλοκαιρία!!! Αστειότητες με τραγικό όμως αντίκτυπο που δείχνουν έλλειψη σεβασμού προς την κοινωνία. Χρειάζεται να εργασθούν σοβαρά ώστε να επιβλέψουν την εφαρμογή και τα αποτελέσματα του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών. Τα εκατομμύρια ευρώ που δαπανώνται θα έπρεπε να έχουν αποτέλεσμα και να μην προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Η περιφέρεια πληρώνει ένα ανάδοχο, οφείλει να λαμβάνει αποτελέσματα που να αντιστοιχούν σε αυτά τα χρήματα.

2)      Κάθετος άξονας Ξάνθης Ελληνοβουλγαρικών συνόρων: Πάνε δύο χρόνια περίπου, που γνωρίζοντας ότι στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων υπήρχαν περίπου 40 εκ ευρώ, είχαμε ζητήσει η Περιφέρεια να πιέσει την Εγνατία Οδό ΑΕ προς την επίσπευση της κατασκευής του 2ου τμήματος, αλλά ως απάντηση από τη διοίκηση της περιφέρειας είχαμε λάβει: ‘’… δεν είναι δική μας αρμοδιότητα και ευθύνη…’’. Πρόσφατα μάθαμε από τη διοίκηση της Εγνατία Οδός ΑΕ ότι αποφασίστηκε η δημοπράτηση του 2ου τμήματος. Εκφράσουμε την ικανοποίηση μας για τη σημαντική εξέλιξη αυτή. Παράλληλα υπενθυμίζουμε την ανάγκη προσωρινής σύνδεσης των τμημάτων που θα ολοκληρώνονται με το υφιστάμενο δίκτυο, ώστε να εξυπηρετούνται και οι κάτοικοι της περιοχής μαζί με τους υπόλοιπους χρήστες αλλά ζητούμε και να δρομολογηθούν επιτέλους οι διαδικασίες για την ανάθεση της μελέτης της ανατολικής παράκαμψης της πόλης της Ξάνθης, για την οποία από το 2019 υπάρχουν δεσμευμένα περίπου 6εκ ευρώ. Είναι τμήμα που όχι μόνο ολοκληρώνει τον κάθετο άξονα αλλά ωφελεί και την πόλη της Ξάνθης μειώνοντας τον κυκλοφοριακό φόρτο και ολοκληρώνοντας την περιμετρική οδοποιία της πόλης μας. Προτρέπουμε λοιπόν όχι μόνο την περιφερειακή διοίκηση, αλλά όλους όσους έχουν θεσμική θέση, να πιέσουν τη διοίκηση της Εγνατία Οδός ΑΕ που είναι αρμόδια, να το θέσει σε προτεραιότητα και να αξιοποιηθούν τα χρήματα που σε άλλη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος να ανακατευθυνθούν προς χρηματοδότηση έργων άλλων περιοχών της Ελλάδας.

3)      Αγροτική Κτηνοτροφική ανάπτυξη: Δυστυχώς για τους περίφημους αναδασμούς που είναι διαπιστωμένα χρήσιμοι και ταλαιπωρούν τους ακτήμονες πάνω από μία δεκαετία, η περιφέρεια αποφάσισε να παραπέμψει την ολοκλήρωση τους μετά από δύο χρόνια τουλάχιστον ενώ θα έπρεπε να έχει δουλέψει για την άμεση ολοκλήρωση τους. Έργα βελτίωσης της αρδευτικής ικανότητας, αναζητούνται αλλά δεν προγραμματίζονται, ενώ παράλληλα στο πρόγραμμα είναι να ακυρωθεί ο αναβαθμός του Πολυσίτου. Απόνιτροποίηση χωραφιών και εμβολιασμοί έναντι ζωονόσων σε υστέρηση. Κτηνοτρόφοι και αγρότες στα βουνά μας χωρίς κανένα πρόγραμμα για την υποστήριξη τους. Αγρότες και κτηνοτρόφοι χρειάζονται στήριξη στη δουλειά τους και όχι μόνο ενίσχυση για το πανηγύρι στο χωριό τους. Συνεπώς πρέπει να φροντίσουμε για τα δύσκολα, τα εύκολα θα γίνουν έτσι και αλλιώς. Ο τομέας αυτός στήριξε αλλά και στηρίζει την οικονομία της Ξάνθης και εάν δεν σκεπτόμαστε το μέλλον του τότε δεν σκεπτόμαστε ούτε το μέλλον των παιδιών μας.

            Οι γιορτινές μέρες του Πάσχα πέρασαν και έρχονται του Μπαϊραμιού, ευχές σε όλους τους συμπολίτες μας και να γνωρίζουν ότι θα προσπαθούμε να υπενθυμίζουμε στη περιφερειακή διοίκηση τα ζητήματα που απασχολούν τους Ξανθιώτες, δεν είμαστε εδώ για τα εύκολα αλλά για αυτά που έστω και με πολύ κόπο και δυσκολία πρέπει επιτέλους να γίνουν και ας στεναχωρούμε τους διοικούντες την περιφέρεια με αυτά που λέμε.”

Σχετικά Άρθρα