Αθλητικά Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Μεγάλη νίκη για τον ΑΟΞ 0-2 έναντι του Ιωνικού (Πάμε φουλ για άνοδο)

Οι Ακρίτες μας υπέταξαν (2-0) τον Ιωνικό στη Νεάπολη, σκαρφάλωσαν για πρώτη φορά στην κορυφή και ετοιμάζονται να ανοίξουν σαμπάνιες στα Πηγάδια!

Αντίστροφα για την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία ανεξαρτήτως αναστολής ή όχι της Super League 2 μετρά η Ξάνθη! Η ακριτική ομάδα πανηγύρισε τη νίκη της χρονιάς στην έδρα του Ιωνικού με 2-0 και πέρασε για πρώτη φορά φέτος στο ρετιρέ της βαθμολογίας! Πέρα για πέρα δίκαιη η επικράτηση για το συγκρότημα του Μπάμπη Τεννέ που κρατά σφιχτά στο χέρι του το εισιτήριο της απευθείας ανόδου, όντας αήττητη για 15ο διαδοχικό παιχνίδι.

Ο ΑΟΞ υποδέχεται Εργοτέλη και Λεβαδειακό στα Πηγάδια, οπότε τα πάντα εξαρτώνται από τον ίδιο για να τερματίσει στο ρετιρέ. Όσο για τον Ιωνικό; Άξιος της μοίρας του. Μπήκε στη διαδικασία στο +6 από τη 2η θέση και με την 3η του διαδοχική ήττα στα πλέι οφ βλέπει την πλάτη, τόσο της Ξάνθης, όσο και του Λεβαδειακού! Οι Βοιωτοί, άλλωστε, έχουν πλέον καλύτερη επίθεση συνολικά και υπερισχύουν σε πιθανή ισοβαθμία.

Η Ξάνθη έδειξε πιο έτοιμη για ένα must win παιχνίδι, σε αντίθεση με την ομάδα της Νεάπολης, η οποία στα πλέι οφ δεν δείχνει το ίδιο πρόσωπο με αυτό της κανονικής περιόδου. Αντιμετωπίζουν Διαγόρα (εκτός) και Εργοτέλη (εντός), όμως ακόμα και αν κάνουν το απόλυτο, γνωρίζουν ότι δεν εξαρτάται από τους ίδιους η επίτευξη του στόχου της απευθείας ανόδου.

Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής είχε πολύ καλό ρυθμό από το ξεκίνημα, με τον Ιωνικό να δείχνει πιο απειλητικός, αλλά χωρίς τη μεγάλη φάση στα καρέ του Ίτσο. Οι απουσίες των Πλατέλλα, Ματσούκα είχαν αποδυναμώσει τους γηπεδούχους στα «φτερά», οπότε ο Παπαγεωργίου επεδίωξε με ανεβάσματα να δημιουργήσει προϋποθέσεις.

Οι Ακρίτες, ωστόσο, στο 16′ απείλησαν για πρώτη φορά με σουτ του Τάτου και οκτώ λεπτά αργότερα πήραν κεφάλι στο σκορ από στατική φάση και από φάουλ που έκανε ο Γκοτσούλιας. Ο Τάτος εκτέλεσε και ο Βέρκερ που κέρδισε την προσωπική μονομαχία με προβολή από κοντά δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Αναγνωστόπουλο. Έτσι, η Ξάνθη πέτυχε τον στόχο της και άγχωσε την ομάδα της Νεάπολης.

Το πρώτο 45λεπτο είχε και έξι λεπτά καθυστερήσεις λόγω τραυματισμών ποδοσφαιριστών της Ξάνθης. Η μεγαλύτερη κρατήθηκε για το χτύπημα που δέχτηκε στη μύτη ο Πέτροβιτς στο πρόσωπο. Ο αμυντικός των φιλοξενούμενων αποχώρησε με φορείο και τη θέση του πήρε ο Δημούτσος. Ο Ιωνικός στα τελευταία λεπτά ήταν πιεστικός, αλλά οι κακές σέντρες δεν δυσκόλεψαν τον Ίτσο. Έτσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή (63% – 37%), αλλά καμία τελική εντός εστίας…

Ο Δημήτρης Σπανός μετά το γκολ γύρισε το σύστημα σε 4-4-2 με τους Ρόλε, Βλαχομήτρο στα «φτερά» και τους Κουιρουκίδη, Κάστρο στην επίθεση. Την πρώτη τελική στο δεύτερο ημίχρονο, όμως την έκανε ο Παπαγεωργίου που υποχρέωσε τον Ίτσο στο 51′ να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Τρία λεπτά μετά η Ξάνθη έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2. Από σέντρα του Σιατραβάνη ο Θανάσης Παπάζογλου με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Αναγνωστόπουλου.

Ο Ιωνικός έφτασε να έχει στο 65′ κατοχή μπάλας σε ποσοστό 68%, όμως αυτή η κυριαρχία δεν αρκούσε για να έρθει το γκολ. Καλή στιγμή για τους Κυανόλευκους αυτή του 65′, οπότε ο Μάναλης αστόχησε με κεφαλιά, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Βέρκερ έκοψε σωτήρια τον Νιάσε πριν αυτός σουτάρει εντός περιοχής. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι, αλλά ο Σιδηρόπουλος δεν είδε παράβαση. Στην αντεπίθεση ο Θ. Παπάζογλου έχασε μεγάλη ευκαιρία να βρει δίχτυα με σουτ.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Παπάζογλου στο 67′ το έκανε στο 70′. Από σέντρα του Σιατραβάνη με κεφαλιά – ψαράκι δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Αναγνωστόπουλο και έστειλε την Ξάνθη για πρώτη φορά στην κορυφή!

Η LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 24′ Βέρκερ, 70′ Θ. Παπάζογλου
Δοκάρι: 54′ Θ. Παπάζογλου

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Ομάρ, Παπαγεωργίου (79′ Μουστάκης), Κύργιας, Κοτσώνης (72′ Σινγκ), Γκοτσούλιας (58′ Νιάσε), Μουμίν, Ρόλε, Κουιρουκίδης (58′ Μάναλης), Βλαχομήτρος (79′ Μπονέτι), Κάστρο.

ΞΑΝΘΗ (Μπάμπης Τεννές): Ίτσο, Πέτροβιτς (45’+2′ λ.τρ. Δημούτσος), Τσαμούρης (53′ Παντελιάδης), Τζούρμαν, Μπριλάντε, Τ. Παπάζογλου, Βέρκερ, Έμπερτ (74′ Καπνίδης), Τάτος (53′ Σιατραβάνης), Θ. Παπάζογλου, Μικελτάτζε (74′ Ντίνας).

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
Βοηθοί: Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Αλεξέας (Μεσσηνίας)

Σχετικά Άρθρα