Ελλάδα Κοινωνία Τελευταία Νέα

video με όλες τις απαραίτητες οδηγίες για τη χρήση του self test

Η διάθεση των δωρεάν self tests από τα φαρμακεία της χώρας ξεκίνησε από σήμερα Πέμπτη και σε πρώτη φάση η διανομή αφορά στους μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και τους εκπαιδευτικούς. Μέχρι την Παρασκευή 700.000 τεστ θα είναι διαθέσιμα από τα φαρμακεία. Έχουν παραληφθεί 2 εκατομμύρια τεστ μέχρι σήμερα και μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα παραληφθούν άλλα 7 εκατομμύρια, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την ενημέρωση για την πανδημία.

«Πρόκειται για ένα τεράστιο εγχείρημα και η χώρα μας πρωτοπορεί σε αυτόν τον τομέα και εφαρμόζει αυτό το μέτρο σε ευρεία κλίμακα», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης. Είπε επίσης ότι η ιστοσελίδα self-testιng.gov.gr, όπου θα δηλώνεται το αποτέλεσμα του τεστ (θετικό ή αρνητικό) άνοιξε, ωστόσο η φόρμα δήλωσης του αποτελέσματος θα είναι λειτουργική από την Κυριακή, 24 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ότι οι μαθητές Λυκείου και οι εκπαιδευτικοί, που επιστρέφουν στα θρανία από την ερχόμενη Δευτέρα,  θα υποβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα σε self test, τα οποία θα λαμβάνουν δωρεάν από τα φαρμακεία με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους. Οι μαθητές θα πρέπει κάθε Δευτέρα και Πέμπτη να παρουσιάζουν σχολική κάρτα με δήλωση αρνητικού τεστ. Η σχολική κάρτα θα εκδίδεται από την πλατφόρμα self-testing.gov.gr, η οποία ήδη βρίσκεται σε λειτουργία, ενώ θα παρέχεται η δυνατότητα και χειρόγραφης δήλωσης.

Σχετικά Άρθρα