Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Αναβάθμιση για όλα τα άρματα μάχης Leopard στην Θράκη. (Υπεροχή έναντι της Τουρκίας)

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξετάζονται από το ΓΕΣ δυνητικοί τρόποι και ευκαιρίες προκειμένου να προχωρήσει η αναβάθμιση των τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης τύπου Leopard που υπηρετούν στις δυνάμεις του Στρατού Ξηράς στην Θράκη.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση μεταξύ επιτελών του Γενικού Επιτελείου Στρατού και του διευθύνοντα σύμβουλου της εταιρείας «HDVS» Αποστόλου Δομτζίδη με θέμα τις δυνατότητες εκσυγχρονισμού των αρμάτων μάχης Leopard τύπου LEO1 A5 και LEO 2A4.

Τα χαρακτηριστικά τους

Και τα δύο τανκς είναι γερμανικής προέλευσης και χρησιμοποιούνται ως κύρια άρματα μάχης από τις μονάδες τεθωρακισμένων. Η έκδοση LEO1A5 διαθέτει σύστημα ελέγχου πυρός με σταθεροποίηση οργάνων, τηλέμετρο lazer, και θερμικό περισκόπιο και η έκδοση LEO2A4 διαθέτει σύστημα ελέγχου πυρός με σταθεροποίηση οργάνων, WBG – σύστημα Hunter killer ημέρας, τηλέμετρο lazer, και θερμικό περισκόπιο.

Μετά την αναβάθμιση τα άρματα μάχης Leopard τύπου LEO1 A5 και LEO 2A4 θα είναι ισάξια σε επιχειρησιακές δυνατότητες με τα διάσημα αμερικάνικα άρματα Abrams και μαζί με τα άρτια εκπαιδευμένα πληρώματά τους θα αποτελούν όχι μόνο ασφαλή και ισχυρή ασπίδα για την Θράκη μας αλλά και μια ευέλικτη επιθετική επιχειρησιακή «μηχανή» έναντι της Τουρκίας.

Σχετικά Άρθρα